Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 22 Ekim 2016, Cumartesi 09:38 tarihinde eklendi. 1208 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LAL’de kariyer günleri

Lüleburgaz Anadolu Lisesi’nin Meslek Tanıtma Kulübü etkinlikleri kapsamında okulda kariyer günleri düzenlendi.
LAL’de kariyer günleri

Lüleburgaz Anadolu Lisesi eski mezunlarından Uzman Psikolog Barbaros Görkem Şinikoğlu, kariyşer günleri kapsamında okulun konuğu oldu ve öğrencilere bir sunum yaptı.

Rol model olarak eski bir mezunun Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanı ile ilgili kaygıları, alanın getirileri, çalışma sahaları, buraya gelene kadar geçirilen evreleri ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Şinikoğlu, yaptıkları etkinliklerden de bahsetti.

Şinikoğlu, bu okuldan 2000 yılında o dönemin sonuncusu olarak bitirdiğini belirterek, “Bende bu okuldan mezunum. 2000 yılında mezun olmuştum. Hatta not ortalamam 2,27 falandı sanırım okul sonuncusuydum. Sonrasında Doğu Akdeniz Üniversitesinde lisansımı onur belgesiyle tamamladım. Nişantaşı Üniversitesinde de yüksek lisansımı yaptım. 2011 yılında Lüleburgaz’a tayin oldum. 2012-2014 yılları arasında Lüleburgaz Rehberlik Araştırma Merkezinde müdür yardımcısı olarak çalıştım. 2015 yılında da Ticaret Sanayi Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezinde merkez müdürlüğü görevini yürüttüm. Şimdi de kapatılan eski adıyla İnci ortaokuluyla Şehit Rüstem Tarcı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve zihinsel olarak yaşıtlarından geri olan kişilerin mesleki eğitim merkezini kurma görevini aldım.”dedi.

Şinikoğlu, otizmli çocuklarla alakalı çalışmalarından bahsederek,“İki uluslar arası proje yürütüyoruz. Bir tanesi 5.yılına girdi. Otizm Spektrum üzerine araştırma yapan Amerika kökenli bir şirketin yürüttüğü bir proje. Uluslararası uzay istasyonu bile bu projeye dâhil oluyor. Nisan ayında farkındalık yaratan bir takım etkinlikler dizisi uyguluyoruz. Lüleburgaz’da da bunu 5 yıldır uyguluyoruz. Otizmli öğrenciler için bir merkez talebimiz vardı. Biz bu talebi her platformda öğrencilerin daha farklı olduğunu daha farklı bir eğitime tabi tutulması gerektiğini, otizm’in tek ilacının eğitim olduğunu ve bu eğitiminde sadece bilimsel temelli olduğunu, bu şekilde bir eğitim öğretim olan bir merkez kurulması gerektiğini belirttik. 5 yıldır Lüleburgaz’da bağırıyoruz. Mesela 1 sene boyunca Rehabilitasyon Araştırma Merkezinin ışıklarının mavi yandığını görmüşsünüzdür. Sokollu külliyesinin ışıklarının mavi yandığını görmüşsünüzdür. Mesela bu yıl ilk defa tohum otizm derneğiyle birlikte İstanbul caddesinde bulunan kadın yılı yazan panoları, otizm ile ilgili panolarla değiştirdik. Bunun gibi birçok etkinlik yaptık ve bunun neticesinde de onlara bir çok kurum kazandırdık”dedi.

Uzman Psikolog Barbaros Görkem Şinikoğlu, konuşmasının devamında öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Şinikoğlu, mesleğin çok fazla iç dalı olduğundan bahsederek öğrencilere bu iç dalları seçmelerinde yardımcı olacak ipuçlarında bulundu. Şinikoğlu, “PDR okuyacaksanız kendinize bir proje olarak bakmalısınız. PDR’nin bir çok alt bilim dalı var. Davranış psikolojisi, gelişim psikolojisi, eğitim, ergenli psikolojileri vs. Ama siz yetişkin psikolog mu olmak istiyorsunuz ya da klinik psikolog mu olmak istiyorsunuz, ergenlerle ilgilimi çalışmak istiyorsunuz? İşin sonunda siz kendinizi hangi alanda görüyorsunuz? Önemli olan bu.” dedi. Şinikoğlu konuşmasının ardından öğrencilere Otizm Spektrum duyarlılığıyla alakalı rozet ve tshirt dağıttı.

 

Cüneyt Ünlüsoy

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek