İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 22 Ekim 2016, Cumartesi 09:37 tarihinde eklendi. 1268 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Karaca kaçak tütüne karşı uyardı

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Sanatkârları Esnaf Odası Başkanlığından yapılan yazılı açıklama ile açık tütün tehlikesine dikkat çekildi.
Başkan Karaca kaçak tütüne karşı uyardı

Oda Başkanı İlhan Karaca tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şunlara yer verildi;

‘’Açık Tütün Tehlikesi’’

Türkiye de 2015 verilerine göre yaklaşık 6 bin noktada satılan yasa dışı açık tütün, hem halkın sağlığına zarar veriyor hem de esnafın gelirini vuruyor. Kırklareli Lüleburgaz ilçesine son yıllarda satışı, ürkütücü bir biçimde artan tütün, pek çok riski de beraberinde getiriyor.

Terör örgütlerini finanse eden, devleti vergi kaybına uğratan ve ciddi sağlık sorunlarına sebep olan kaçak sigara ticareti  ve yasa dışı açık tütün, mücadele edilmesi gereken önemli sorunların başında geliyor. İstanbul dan Trabzon’a, Kayseri den Elazığ’a birçok şehirde yasa dışı olarak satılan açık tütün, kaçak sigara oranının yüksek olduğu ilimizde de büyük sorun teşkil ediyor. Özelikle Lüleburgaz ilçesinde açık tütün satışı endişe verici boyutlara ulaştı. İlçedeki pek çok noktada satılan açık tütünün hangi koşullarda, ne şekilde üretildiği bilinmiyor.

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) tarafından açıklanan Hileli Gıda Raporunda, yasa dışı açık tütünün içinde arsenik, fare pisliği ve yüksek miktarda toksik kimyasalların bulunduğu belirterek, halkın sağlığıyla oynandığına dikkat çekilmişti.

   ‘’Gençler Kolayca Ulaşıyor’’

İçeriği belirsiz yasa dışı açık tütün, hazır filtreli sigara kağıdına konularak, sokak aralarında, dükkanlarda yada pazarlarda her türlü  denetimden uzak bir şekilde satılıyor. Gençlerin bu satış noktalarına kolayca ulaşabilmesi tehlikenin boyutunu daha da artırıyor. Yasa dışı açık tütün satışının fazla olması, evine ekmek götürmeye çalışan ve hali hazırda maddi zorluk çeken dürüst esnafın gelirine de darbe vuruyor. Esnaf, vatandaşı açık tütünden uzak durması konusunda uyarıyor.

Sağlığı ve ekonomiyi tehdit eden yasa dışı açık tütün satış noktalarına yalnızca idari yaptırım uygulanması, yeterli ölçüde caydırıcı etki yaratmıyor. Terör örgütlerinin başlıca finans kaynağı olan kaçak sigara ve açık tütüne ‘’dur’’ demek için, halk ve esnafın işbirliği içinde çalışması büyük önem taşıyor” denildi.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek