Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 20 Ekim 2016, Perşembe 09:41 tarihinde eklendi. 941 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Muhtarlar Günü” ilk kez kutlandı

Lüleburgaz’da 19 Ekim “Muhtarlar Günü” dolayısıyla ilk defa tören düzenlendi.
 “Muhtarlar Günü” ilk kez kutlandı

Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarih 11 sayılı genelgesiyle, aynı gün Resmi Gazetenin 29507 mükerrer sayısı ile yayınlanarak ‘’Muhtarlar günü’’ olarak kutlanmasına karar verilmesinin ardından ilk kez kutlandı.

Lüleburgaz Eski Hükümet Konağı Önü’nde düzenlenen törene Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya,  Garnizon Komutanı Piyade Albay Tamer Nazmi Sezen,  Belediye Başkan Vekili Deniz Şahin, Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Lüleburgaz Mahalli İdarel İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Daire Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na muhtarlık çelenginin sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Yılmaz Mahallesi Muhtarı Zafer Şirin’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Şirin “Muhtarlık demokrasimizin en eski örneği, kültürümüzün ve toplum hayatımızın vazgeçilmez yapıtaşlarımızdandır. 19 Ekim 1829, Osmanlı’da muhtarlık müessesinin hayata geçtiği tarihtir. Muhtarlar, demokrasinin en lüzumlu manada tecelli ettiği kişilerdir. Muhtarlar halkla daima iç içedirler. Halkla yönetenler arasında bir köprüsü vazifesi görürler. Onların demokratikleşme, yerelleşme ve sivilleşme tabanın sesini tavana iletme gibi çok ciddi bir görevleri vardır. Onlar sadece vatandaşa bazı belgeler vermezler. Onlara halk tarafından büyük bir misyon yüklenmiştir. Muhtarlar taşra yapılanmasında seçimle işbaşına gelirler. Muhtarların herkese hizmet eden partiler usulü bir fonksiyonu vardır. Kanunda belirtilen görev alanları haricinde birçok işi gönüllü yaparlar. Onların ve halkın biçimlendirmesinde tutun da her türlü sorunun tespiti ve çözüm yolları arama gibi ciddi görevleri vardır. Kısacası onlar mahallenin gözü kulağıdırlar. Ve zorlu görevlerinde muhtarların mesai mevzusu asla yoktur.  Bu özel gün sayesinde muhtarların yıllarca ihmal edilmiş sorunlarının masaya yatırılacağını ve bu sorunlara çözüm bulacağına gönülden inanıyoruz ve muhtarlık makamının saygın bir kurum olarak demokrasinin işbirliğinin en büyük göstergesi haline geleceğine inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum, dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek