HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 14 Ekim 2016, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 3436 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Lüleburgaz’dan çıktı

Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliği ile bu yıl 10. kez gerçekleştirilen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasında Zeynep Arca Şallıel “Arcadia Bağları” projesi ile ödüle layık görüldü.
Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Lüleburgaz’dan çıktı

Lüleburgaz kadın Yılında bu ödülü Lüleburgaz’a getiren Şallıel, Türkiye’nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi ünvanını aldı. Bilimsel metotlarla tarihin tekerrür etmesini sağlayan ve Hamitabat’ta bağ oluşturup ödülü Lüleburgaz’a getiren Şallıel, Cumhuriyet tarihinin bölgedeki ilk kurulu şarap üreticisi oldu.

Türkiye'nin Kadın Girişimcileri belirlendi

12 Ekim Çarşamba günü düzenlenen ödül töreninde, 4 kategorinin birincileri açıklandı.

Yarışmada, Dress Best Uniforms’un kurucusu Rana Tülin Yazıcı ve Mene Research’ün kurucusu Şule Mene “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” seçildi.

Ayten Çöl, “Kılçak Çöl Çiftliği” ve Zeynep Arca Şallıel “Arcadia Bağları” girişimiyle “Türkiye’nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” unvanı paylaştı. “SBS Bilimsel Bio Çözümleri”nin kurucusu Aslı Elif Tanuğur “Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi” seçilirken, “Narköy” projesini hayata geçiren Nardane Kuşçu’ya “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” ödülü verildi. 10. yıl nedeniyle ilk kez verilen “Jüri Özel Ödülü”ne ise “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu” projesiyle Ümmiye Koçak layık görüldü.

Zeynep Arca Şallıel “Arcadia Bağları” ile

“Türkiye’nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” oldu
Turizmci ailesiyle 30 yaşına kadar İstanbul’da yaşayan Zeynep Arca Şallıel, Türkiye’de turizmi üretimle iç içe sunan, kendi şarabını, sebzesini, yemeğini en üst kalitede üreten bir işletme kurmayı hayal etti. Türkiye’de şarap üretebileceği bir yer ararken, üretim süreçleriyle ilgili eğitim aldı ve yurtdışında staj yaptı. Bilimsel metotlarla üretime başlayacakları bölgeyi belirleyen Şallıel, 2006 yılında, Kırklareli’de Hamitabat Köyü’nün bulunduğu bölgede 2 yıl toprağın tekrar canlanmasını bekledi ve bağlarını oluşturdu. Bölgenin 6 bin yıllık bir yerleşim yeri olduğunu, 1. Dünya Savaşı nedeniyle üretimin durduğunu öğrendi. Bilimsel metotlarla tarihin tekerrür etmesini sağlayan Şallıel, Cumhuriyet tarihinin bölgedeki ilk kurulu şarap üreticisi oldu.

Bugün 2.000 dekarlık arazide 350 dekar dikili bağ alanı, 200 dekar armut bahçesi, 10 dekar kiraz bahçesi, bostanları ve korularıyla, Arcadia hayali gerçeğe dönüştü. Nisan 2016’da Arcadia Bağları’nın içinde açtığı Bakucha Vineyard Hotel ve SPA’da; konukların koru ve bağlarda yürüyüş yaptığı, burada üretilen ürünlerle hazırlanan yemekleri ve bağında şişelenen şarapları tadabildiği bir doğa ve lezzet durağı olarak hizmet vermeyi sürdürüyor. Şallıel ayrıca, Trakya Kalkınma Ajansı’yla beraber 12 küçük üreticiyi bir araya getirerek oluşturduğu Trakya Bağ Rotası sayesinde, bölgenin gastronomi rotasına dönüşmesi için çalışmalar yapıyor.

En büyük desteği ailesi verdi

Ödülü almasında katkısı bulunanlara teşekkür eden Şallıel “Emekleri onurlandıran, ilham veren bu organizasyonu tasarlayan, yaratan herkese, katılmam için yüreklendirenlere, Arcadia Bağları’nın var olması, gelişmesi için fikir ve emekleri ile katkıda bulunan, eski, yeni ve daimi tüm takıma, özellikle de Arcadia’yı evi bilmiş gençler ve Hamitabat ve Çeşmekolu köyünün teyzeleri ve delikanlılarına,
Her zaman, gerçek anlamı ile “hastalıkta, sağlıkta” yanıbaşımda olup her türlü desteği veren canım eşim Orhan ve canım ağabeyim Can’a, 
Bizi geleneksel kadın rolü kavramından muaf yetiştiren Annem’e ve sayesinde hayatımıza bizzat ve ya hikayesi ile giren ilham veren tüm harika kadınlara,
Tanıdığım en çılgın, vizyoner girişimci, bitmeyen yaratıcı enerjisi ile sayısız yeniliğe hayat vermiş hepimizin mentoru Baba’ma, 
Dün akşam bana bu resimdeki müthiş kadınların yanında durma şansını veren hayata,
ve mutluluğu paylaşan tüm dostlara çook içten teşekkür ederim” dedi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek