İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 12 Ekim 2016, Çarşamba 09:31 tarihinde eklendi. 4391 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Benzinsiz aracıyla Dünya’yı turluyor

Hollandalı Wiebe Wakker (29) elektrikle çalışan aracıyla Dünya’yı turluyor. Wiebe Wakker’ın "tek bir damla petrol harcamadan” çıktığı Dünya Turu’nda ki duraklarından bir tanesi de Lüleburgaz oldu.
Benzinsiz aracıyla Dünya’yı turluyor

Plugmeinproject  “Beni sarj et”  ismini verdiği projesiyle 7 aydır ülke ülke gezen Hollandalı Wiebe Wakker, hedefinin Avustralya’ya ulaşmak olduğunu söyledi. 

İnsanların birbirine yardım etmesi konsepti üzerine kurulmuş bir konukseverlik ağı olan “ Couchsurfing” tanıştığı insanların evine konuk olan ve arabasını şarj ettiren Wiebe, Dünya Turu’nda yaşadığı deneyimlerini anlattı.

Lüleburgazlı Levent Can Yılmaz ve ailesinin konuğu olan Wiebe Wakker, Lüleburgaz’ın ardından İstanbul’a geçeceğini ancak orda konaklamak için yeni arkadaşlar aradığını söyledi.

Üç gündür Türkiye’de bulunduğunu belirten Wakker, “Hollanda’dan Türkiye geleli üç gün oldu. Türkiye’de ki ilk durağım Edirne’ydi. Edirne’de öğrenci evinde kaldım. Öğrenciler beni çok iyi ağırladılar. Birlikte yemek yiyip gezdik. Edirne’den sonra Lüleburgaz’dayım. Burada da çok iyi karşılandım. Lüleburgaz’dan sonra ki durağım İstanbul olacak. İstanbul’da da internet sitesi aracılığıyla beni misafir edecek arkadaşlar arıyorum. Türkiye’nin ardından İran’a geçeceğim, dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek