Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 01 Ekim 2016, Cumartesi 09:29 tarihinde eklendi. 4403 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi’nde Aşiloplasti ameliyatları devam ediyor.

Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi Çarşamba günü başarılı bir Aşiloplasti ameliyatına imza attı.
Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi’nde Aşiloplasti ameliyatları devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde şikayetlerinin artması üzerine Saray’dan Tıp Merkezi’ne gelen 14 yaşındaki Sercan Denizci, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Pekuz’a muayene oldu. Muayene sonrasında hastanın sol ayak aşil tendonunda kısalık olduğu tespit edildi.

Hastaya konan tanının ardından hastanın ameliyatını gerçekleştiren  Op. Dr. Ahmet Pekuz, ‘’ Hastada doğuştan sol ayak aşil pes equinus (aşil tendonunda kısalık) mevcut idi. Her iki kalçada spazma bağlı harekette kısıtlılık bulunuyordu. ‘’ dedi.

Tüm bu hareket kısıtlılıklarına bağlı sol ayak parmak ucuna basarak yürüyen hastanın artan şikayetleri üzerine hastaya Çarşamba günü ‘’ Aşiloplasti ve posteriyor kapsül gevşetmesi ‘’ ameliyatı yapıldı. Ameliyat esnasında tendon uzatıldı ve ayak tabanı altından geçen kasılmış tendonun gevşetilmesi gerçekleştirildi. Ameliyatın ardından sol ayağı alçıya alınan Sercan Denizci, bir süre sonra şifa ile taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Pekuz, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, ‘’ Uzun yıllardır sol ayak parmak ucuna basarak yürüyen hastamızın ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Artık hastamız süregelen ayakkabı giymede ve günlük yaşam aktivitelerini gerçekleştirmede yaşadığı şikayetleri yaşamayacak. Alçıya aldığımız sol ayak, 4 hafta kadar alçıda kaldıktan sonra alçı çıkarılacak. Bir süre sonra da hastada kasık gevşetme ameliyatı gerçekleştirilecek. ‘’ açıklamasında bulundu.

Ayrıca Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen diğer operasyonlara da dikkat çeken Op.Dr. Pekuz, merkezde çocuk felcine yönelik spastik ameliyatlarının yapıldığını da dile getirdi.

 

Aşiloplasti ameliyatı, genellikle aşil tendonu kontraktürlerinde (kısalık ve uzunluk) tendonun z-plasti ile uzatılarak tekrar birbirine dikilmesi ameliyatıdır. Aşil kısalığında topuk kemiği kısa aşil tarafından yukarıya çekildiğinden topuğun hala yumuşak olduğu görülür. Aşil kısalığı olan olgularda ayak bileğinin yukarı doğru hareketinde kısıtlılık dikkat çeker. Aşil kısalığı durumunda aşil tendonunda uzatma işlemi gerçekleştirilir. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek