Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 27 Eylül 2016, Salı 09:09 tarihinde eklendi. 1248 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlçe Tarım’dan muhtarlara bilgilendirme toplantısı

Lüleburgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 265 Eylül Pazartesi günü Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği binasında aylık bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İlçe Tarım’dan muhtarlara bilgilendirme toplantısı

İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz İşçioğlu, Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün ve muhtarların katıldıkları bilgilendirme toplantısında Ziraat Mühendisleri Müge Yağcı ve Mehmetali Urut tarafından desteklemeler ve ÇKS kayıtları hakkında bilgiler verildi.

 

Evraklara dikkat

Toplantıda muhtarlara sertifikalı tohumculuk ve hububat alımlarının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı, sertifikalı tohumculuğun 31 Aralık, hububatın 30 Nisan’da sona ereceği ÇKS’lerin ise yıl sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Yağlı tohum dosyalarının alımının ise 10 Ocak’ta başlayıp 1 Nisan 2017 tarihinde sona ereceği vurgulandı. Kanun değişiklikleri ve genel konular anlatıldı. Evrak beyanlarının önemini vurgulayan İlçe Tarım Müdürü Sağdıç bu konuda muhtarlara düşen görevler hakkında da bilgiler aktardı. Aylık yapılan toplantıların devam ederken köylerde de geceleri bilgilendirme toplantıların düzenleyeceklerini bu toplantıların Ekim Ayında başlayacağını söyledi.

Borç erteleme için dilekçe verilecek

%30’luk  ürün kaybı yaşayan ve bunu belgeleyen çiftçilerin %3’lük faiz oranı ile borçlarının 1 yıl süre ile erteleneceğini belirten Müdür Sağdıç “Evrensekiz, Küçükkarıştıran ve Akçaköy’de zararını tespit ettiren çiftçilerimiz bizlere gelip dilekçe verecekler ve borçlarının 1 yıl süre ile ertelenmesini talep edecekler” dedi.

 

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek