33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 27 Eylül 2016, Salı 09:08 tarihinde eklendi. 1349 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaya “Öğretmenleri savunmak namus borcumuzdur”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya yaptığı açıklamada 14 yıllık AKP iktidarında her yıl eğitimde reform yapıldığı iddia edilirken aslında laik ve bilimsel eğitime her yıl yeni bir darbe vurulduğunu söyledi.
Kaya “Öğretmenleri savunmak namus borcumuzdur”

Gerici ve cemaatçi kadrolar iş başına getirilirken ilerici demokrat ve yurtsever öğretmenler her türlü baskı ile geriletilmeye ve susturulmaya çalışıldığını belirten Kaya “ Ve bugün laik, bilimsel ve demokratik eğitime vuracakları son ve büyük darbe için 15 Temmuz Darbe Girişimini bahane eden AKP, özellikle Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üzerinden eğitim sistemimize saldırmaya çalışmaktadır. AKP hükümeti Göreve getirdiği gerici ve cemaatçi müdürlerden ihbar mektupları istemekte ve OHAL’i ilerici öğretmenleri yok etmek için kulanılmaya çalışmaktadır. Yıllarca HAK, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK mücadelesi vermiş olan ve toplumda saygın bir yerleri  bulunan öğretmenlerimizi hem itibarsızlaştırmak ve işsiz, aşsız bırakmak için FETÖ’yü ve PKK’yi bahane eden AKP iktidarının asıl niyeti ve hedefi ülkedeki tüm muhalif unsurları ve muhalifetin en gelişmiş unsuru bu sendikalarımızı ve ilerici öğretmenlerimizi yok etmektedir.

Bizler asla ilerici ve demokrat öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına, işsiz ve aşsız bırakılmasına müsade etmeyeceğiz. İlk okul sıralarından beri bizim de dahil olduğumuz nesilleri yetiştirmek için her türlü zorluğa ve baskıya göğüs geren, bizleri ve çocuklarımızı kendi çocukları gibi görüp onların geleceği için çalışıp uğraşan öğretmenlerimizi savunmak hem vatan hem namus borcumuzdur.

Bu mücadelede sonu ne olursa olsun bedeli ne olursa olsun asla öğretmenlerimizi yanlız bırakmayacağız. Cumhuriyeti ayakta tutan eğitim kadrolarının yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Bunun tüm iktidar ve devlet etkilileri tarafından bilinmesini ve yapılacak uygulamalarda yetkililerin sorumlu davranmasını ve öğretmenleri hedef almaktan vazgeçmesini bekliyoruz” dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek