Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 26 Eylül 2016, Pazartesi 10:08 tarihinde eklendi. 1164 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Girişimciliğin kalbi Lüleburgaz’da attı

Lüleburgaz Belediyesi Meclisinin kararıyla ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın Liderliğinde ilan edilen 2016 Kadın yılı kapsamında, kadınların ve erkeklerin iş dünyasına katılımını artırmak için 24 Eylül Cumartesi günü “Liderler Buluşuyor” etkinliği düzenlendi.
Girişimciliğin kalbi Lüleburgaz’da attı

Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde düzenlenen liderler buluşmasına Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Daire Müdürleri, girişimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Lider buluşmasına konuşmacı olarak Istanbul Startup Angels kurucu ortağı Gülsüm Çıracı, EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirket Ortağı ve EY Girişimci Kadın Liderler Programı Türkiye Lideri Özge Gürsoy, GP Trust Kurucu Ortağı Pınar Eczacıbaşı, ve Yeni Nesil Öğretmen Ahmet Naç katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan İstanbul Startup Angels Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı, dünyadan ve Türkiye’den girişimcilik ekosistemini inceleyerek başlayacağı konuşmasında melek yatırımcılığı, startupların başarısız olma nedenleri, fikirden büyümeye giden girişimleri aktardı. Girişimci ve yatırımcı ilişkilerinde ulusal ve uluslararası çalışmalarından gelen deneyimlerini paylaştı. Melek Yatırımcıyı nelerin motive ettiğini, Girişimciler için yatırım kriterlerini, Türkiye Girişimcilik ekosistemi üzerinde durdu.

Özge Gürsoy, kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri amacıyla Türkiye’de düzenlenmeye başlayan EY Girişimci Kadın Liderler Programı’nın liderliğini yürüten üst düzey bir yönetici olarak kurumsal ve kişisel hayatta networkingin ve mentorluğun önemi ile algısı üzerine bir sunum yaptı. Başarılı bir iş kadını ve aynı zamanda bir mentor olarak sosyal hayatta ve iş hayatında görünür olmanın iş dünyasındaki önemini vurgulayan Gürsoy. Aktif bir hayatın önemini, hobilerin ve sosyal yaşamda edinilen tanışıklıkların network etkisiyle iş yaşamına doğru katkısını anlatıp başarılı networking çözümleri önerilerinde bulundu.

Pınar Eczacıbaşı, kendi hayatından örneklerle eğitimde ve iş dünyasında yaşadığı girişimcilik mücadelelerini anlatırken bir kariyerin oluşmasında STK’ların önemine ve etkilerine değindi. Kurucularından olduğu GYİAD gibi birçok STK’nın toplumumuza etki ve faydalarından bahseden Eczacıbaşı herkesi sorumluluk almaya davet etti.

Son konuşmacı Yeni Nesil Öğretmen Ahmet Naç da etkili konuşmasıyla programa damgasını vuran isim oldu. 

Yeni Nesil Öğretmen Ahmet Naç, eğitimin dünyadaki öneminden bahsederken Türkiye’deki eğitim sistemi ve kurumlara da değindi. Öğretmen ve velilerin görevleri ve katkılarının yanı sıra çocuklarımızın gelişiminde Atatürkçü eğitim bilincinin önemini ve çocuklar için değerlerini aktaran Naç, hikayenin önemine değinerek bakış açısıyla başarıya ulaşmayı anlattı.

Konuşmaların ardından program 15 dakikalık molanın ardından ikinci oturum ile devam etti. Soru cevap şeklinde geçen ikinci oturumun ardından program Belediye Başkanı Emin Halebak’ın konuşması ile sona erdi.

Uğur PİRPOR 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek