Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 30 Ağustos 2016, Salı 09:28 tarihinde eklendi. 888 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurulu Toplandı

Uyuşturucu ile Mücadele Lüleburgaz İlçe Kurulu Toplantısı 29 Ağustos Pazartesi günü Kaymakamlık binasında toplandı.
Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurulu Toplandı

Kaymakam Mustafa Kaya Başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, saat 11.00’de başladı ve toplantıya Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurulu’nda yer alan kamu kurum müdür veya vekilleri katıldı.

Toplantıda uyuşturucu ile mücadele kapsamında alınması gereken önlemler masaya yatırılıp yapılanlar değerlendirildi. Okulların açılışıyla birlikte özellikle okul önlerinde okul ile ilişkisi bulunmayan kişilere karşı öğrencilerin korunması amacıyla polis ekiplerinin görev yapacağı belirtildi.

İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, son zamanlarda uyuşturucu krizi geçiren kişilerin 112 Ekiplerince alınması sırasında sorunlar yaşandığını ve vatandaşların işlem görmemek için ambulansa binmeyi reddettiklerini ve hatta uyuşturucunun etkisi altındaki kişilerin sağlık personeline karşı tehdit oluşturduklarını belirtip Emniyet güçlerinden duyarlılık ve yardım beklediklerini ifade etti. Kaymakam Kaya da İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Emniyetin ortaklaşa bir toplantı düzenlemelerini ve bu toplantıya polis, acil servis ekibi ve doktorlarının katılarak kon hakkında görüş alışverişinde bulunmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan Lüleburgaz Batı Trakya Romanları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Aygur ise Lüleburgaz ve Babaeski’den yaklaşık 15 genç ile Erdek’te düzenlenen “Haydi Çocuklar Kampa” etkinliğine katıldıklarını burada gençlerin birbiriyle kaynaştıklarını ve sosyalleşme, arkadaşlık ve dostluk duyguları ile birlikte gençlerin uyuşturucudan uzaklaştıklarına şahit olduklarını belirtti.

Toplantıda ayrıca uyuşturucu ile mücadele kapsamında Lüleburgaz’da yapılanlar aktarıldı. Özellikle köylerde tarlalarında hint keneviri çıkan köylülerin tarlalarına sahip çıkmaları istendi.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek