Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 27 Ağustos 2016, Cumartesi 09:31 tarihinde eklendi. 3641 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli Vergi Dairesi’nden af açıklaması

Kırklareli Vergi Dairesi’nden torba yasanın ardından çıkan yapılandırma ile ilgili yapıldı.
Kırklareli Vergi Dairesi’nden af açıklaması

Yapılan açıklamada; “Yapılandırma, 2016 yılı Haziran ayı ve daha önceki aylara ilişkin SGK alacakları ve bunların gecikme cezalarını kapsamaktadır. Bu kapsamda  gecikme cezaları affedilecek olup;  bunun yerine TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı, borç aslına eklenerek tahsil edilecektir.” Denildi.

 

Kırklareli Vergi Dairesi’nden yapılan açıklama şöyle; “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacakları yeniden yapılandıracaktır. Yapılandırma, 2016 yılı Haziran ayı ve daha önceki aylara ilişkin SGK alacakları ve bunların gecikme cezalarını kapsamaktadır. Bu kapsamda  gecikme cezaları affedilecek olup;  bunun yerine TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı, borç aslına eklenerek tahsil edilecektir.   Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran ve borcu yoktur yazısı alan esnaf ve işverenler;  bu borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemlerinden kurtulacak olup  teşviklerden yararlanabileceklerdir. Ayrıca daha önce tecil edilen, taksitlendirilen ve yapılandırılan borçların kalan taksit tutarları talep edilmesi halinde yeniden yapılandırılabilecektir.

 

Yapılandırma kapsamında,

SGK’ya  borcu olanlardan borcunun tamamını peşin ödemesi halinde, anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısı alınmayacaktır. Peşin ödemenin yanı sıra iki aylık dönemler halinde   6 taksit  (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay),  18 taksit 36 ay vade ile ödenebilecektir.

İdari para cezalarında,  gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50’si silinecektir.

2016 Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borcu olanların,  gecikme cezası ve gecikme zamları  silinerek borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 aylık eşit taksit şeklinde ödenebilecektir.

Kapanan işyerlerine ait 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemedikleri 50 lirayı aşmayan borçları ile tutarına bakılmaksızın bu borçlara bağlı ceza tutarı 100 lirasını aşmayanlar silinecektir. Kanun kapsamında borcunu  peşin ya da taksitli  ödemek isteyenler, 31 Ekim 2016 tarihine kadar borcun bulunduğu ilgili SGK birimine başvurabileceklerdir. Borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenler ise ilk ödemeyi 2 Ocak 2017 tarihine kadar yapabilecektir. Genel Sağlık Sigortası Borçları için ise, Gelir testi yaptırmamış olanlar 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testine müracaat edebilecekler ve belirlenecek gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primlerini ödeme imkânına kavuşmuş olacaklardır. Gelir Testi Yaptırmış olanlar, 31 Ocak 2017 tarihine kadar ikametlerinin bulunduğu yerleşim yerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik merkezlerine müracaat edebileceklerdir. Borçları dolayısıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayan genel sağlık sigortalıları, ilk taksiti ödemeleri halinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecektir. Kanun kapsamında SGK borcu olanlar, yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin  süresi içinde ödememesi, taksitlendirme süresi içerisinde cari ay prim borçlarının, bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma haklarını kaybedeceklerdir.” Denildi.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek