33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 27 Ağustos 2016, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 1071 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kristal İş Sendikası’nda 14 işçinin ihracı istendi

Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi’nde Nisan Ayı’nda tekrarlanan 11. Olağan Genel Kurul’un ardından İsmail Koç, İ. Zafer Girgin, Erkmen Can, Engin Çelik, Ahmet Aksoy, Erkan Selamet, Şaban Koçak, Seyran Yılmazoglu, Olcay Özmen, Nihat Boncuk Kazim Yıldız, Efkan Duman, Onur Valandov, Erkan İnci, sendikadan ihraç edilmek üzere disipline verilmişti.
Kristal İş Sendikası’nda 14 işçinin ihracı istendi

Disipline verilen 14. kişi önceki gün saat 17.30’da Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile Kristal İş Sendikası Genel Merkezi ve Trakya Şubesi’ni eleştirdi.

Sendika’dan ihraç edilmek istenen işçilerin yaptıkları basın açıklamasını Kristal İş Sendikası eski Lüleburgaz Şube Başkanı Ahmet Aksungur okudu.

Yapılan basın açıklaması şöyle; “Kristal İş Sendikasının genel merkezi tarafından tasfiye edilmek istenen cam işçileri olarak, yıllarca sendikamıza emek veren emekli cam işçileri ve 3 farklı fabrikadan çok sayıda cam işçisi arkadaşımızla birlikte Lüleburgaz meydanda basın açıklaması gerçekleştirdik. Tasfiye karşı emeklisiyle çalışanıyla birlikte cam işçisi omuz omuz dimdik ayakta


Üyesi olduğumuz Kristal İş Sendikası Genel Merkezince tüzüğümüzün 11. maddesini ihlal ettiğimiz gerekçesiyle biz aşağıda ismi yazılı cam işçileri ihraç istemiyle Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildik.


Tüzüğümüzün 11. maddesini nasıl ve ne şekilde ihlal ettiğimize dair hakkımızda herhangi bir somut suçlama olmamasına karşın 18 Ağustos tarihinde Genel Merkez binasında hazır olarak savunmalarımızı disiplin kuruluna yaptık. Savunma sırasında disiplin kurulu aşağıda sıralanmış suçlamaları tarafımıza yöneltmiştir.
-Sendikanın amaçlarını gerçekleştirmek için yetkili organları tanımamak
-Demokratik mücadele ve protesto hakkımız kullanıyoruz diyerek üyeleri sendikaya kışkırtmak
-Sendika dışı kurum ve kişileri yanlış bilgilendirmek
-Sendika şube binası önünde mitingvari açıkhava toplantıları yapıp, kurumun itibarını kamuoyunda zedelemek
-Sendika üyeleri arasındaki bağı zedeleyici ve birliği bozucu davranmak
-Yazılı basında kamuoyunu ve sendika üyeleri sendikaya ve sendika yönetimine karşı kışkırtmak
Uzun yıllardır yan yana kol kola omuz omuza mücadele verdiğimiz binlerce cam işçisi hakkımızda ifade edilen yukarıda sayılan suçlamaların bir saçmalık ve yalan olduğunu elbette biliyor. Bu yalanı kapatmaya çalışan genel merkez yöneticileri hakkımızda başlatılan disiplin soruşturmasını inandırıcı hale getirmek için bizlerin genel merkez yöneticilerine hakaret ettiğimiz ve hakkımızla disiplin soruşturmasının bu nedenle başlatıldığı bilgisini yayıyorlar.
Yukarıda sayılan suçlamalar asılsız olduğu gibi genel merkez yöneticilerine hakaret ettiğimiz bilgisi de tamamen yalandır.
Şube önünde basın açıklaması yapmak, kamuoyuna bilgi vermek, sendikal faaliyette bulunmak, yasal yollara başvurmak anayasal hakkımızdır. Bu hakkımızı kullanmak için genel merkez yöneticilerinin icazetine ihtiyacımız olmadığı gibi böyle bir zorunluluğumuzda bulunmuyor.
Binlerce cam işçisinin emeğiyle var olmuş, sendikal camiada ve kamuoyunda hep örnek gösterilen bir tarih yaratmış Kristal – İş sendikası maalesef bugün itibar kaybetmektedir. 
Sendikamızın itibarını zedeleyen, sendika içi muhalefeti her türlü araçla baskı altına almaya çalışan, 2015 yılından itibaren Trakya şubesinde hukuka uygun bir delege seçimi yapamayan, yüzlerce cam işçisinin işten atılmasına seyirci kalan, her türlü aykırı sesi sendikadan ihraç etmekle tehdit eden, sendika için demokrasiyi yerle bir eden, sendika içi korku imparatorluğu yaratmaya çalışan ve buna boyun eğmeyen biz cam işçilerini disipline sevk eden ve on yılı aşkın süredir sendikayı yöneten genel merkez yöneticilerdir.

Sendika genel merkezi ve kamuoyu bilmelidir kimliğimizden, sendikamıza dair düşüncelerimizden vazgeçmeyeceğimiz gibi yaratılmak istenen korku imparatorluğuna da asla teslim olmayacağız.”

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek