33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 23 Ağustos 2016, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 1376 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DOYASA ve HAYKONFED kısırlaştırma yaptı

Doğal Yaşam ve Sanat Derneği (DOYASA) ile HAYKONFED ile birlikte Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran’da kısırlaştırma yaptı.
DOYASA ve HAYKONFED kısırlaştırma yaptı

 

 

DOYASA ve HAYKONFET  tarafından yapılan açıklamada; “. Henüz bir bakımevi olmamasına rağmen sokak hayvanlarının sorunlarının çözümlerine şimdiden katkıda bulunmaya başlayan  Büyükkarıştıran  Belediye Başkanı Lütfü Karaman ve Rehabilitasyon çalışmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ameliyat olan köpekler yasal süre içinde iyileştikten sonra alındıkları yerlere bırakılacaklar. Sokak hayvanlarının sorunlarının çözümü için; kısırlaştır,  Aşılat  ve yerine bırakarak Yaşat ilkesi artık ülkemizde de insani vicdani ve yasal bir görevdir.
Kısırlaştırma sonrası yemek ve su odaklarının oluşturularak küçük rehabilitasyon merkezlerinde sağlık sorunları çözülerek can dostlarımıza yardımcı olmak her bireyin görevidir. Evde besleyip daha sonra istemediğiniz hayvanlarınızı sokaklara bırakmak sorumsuzca merhametsizce bir davranıştır. Bu davranışın   yasalar karşısında  cezası bulunmaktadır. Sokak hayvanlarının sorunlarına çare olmak için Türkiye Cumhuriyetinin 2004 senesinde çıkardığı  5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile de KısırlaştırAşılatYaşat (KAY) yasallaşmıştır.  Artık kimsenin, “sokaklarda kedi ve köpek görmek istemiyoruz” diye keyfi bir şekilde yetkililere şikayet ederek onların toplatılmasını talep  etmeye hakkı yoktur! Hayvan toplayıp öldürme veya bir barınağa kapatma devri sona ermiştir.  Ancak henüz kısırlaştırılmamış   veya   aşılanmamış    sokak hayvanlarını yetkililere haber vererek onların kısırlaştırılmasını sağlayabiliriz. Yeni çıkan  yasanın  6. maddesine göre tüm yerel idareler, oluşturacakları bakımevlerinde, sokaklarda   kısırlaştırılmamış     yani küpelenmemiş, serbest dolaşan kedi ve köpeklerin bu merkezlerde  kısırlaştırıp, aşılayıp, rehabilite    ettikten  sonra alındıkları  yere  tekrar bırakmakla  yükümlüdür! Yasa, bu işlemden geçen hayvanların  kulaklarına   işaret olarak küpe takılmasını  ve  resimli olarak kayıt altına  alınmasını   şart  koşmaktadır.  İlimizin Büyük Karıştıran Belediyesi  DOYASA ve HAYKONFED ile işbirliği yaptı ve 22.08.2016 günü özel veteriner hekimlerden hizmet alımı yapılarak kısırlaştırma operasyonları gerçekleştirildi.” Denildi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek