33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 19 Ağustos 2016, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 24446 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Kırklareli’ni Türkiye birincisi yaptı.

ÖSS’de Türkiye genelinde öğrenci yerleştirmede Kırklareli Türkiye birincisi oldu.
Lüleburgaz Kırklareli’ni  Türkiye birincisi yaptı.

Lisans ve Önlians yerleştirmelerinde Kırklareli genelinde  üniversite sınavına giren 6 bin 386 aday arasından 4 bin 32 aday üniversitelerin 4 yıllık veya iki yıllık bölümlerinde yerleşti. Kırklareli bu bazda yüzde 63’1 oranı ile Türkiye birinci oldu.

 

Kırklareli’nin Türkiye birincisi olmasında en büyük pay ise Lüleburgaz’ın oldu. Lüleburgaz’da öğrenci yerleştirme oranı yüzde 69 oldu.

 

Lüleburgaz’da 15 okuldan bin 659 öğrenci bu yıl ilk kez ÖSYS’ye girdi.  Bu öğrencilerden 468 tanesi lisans yani 4 yıllık okullara, 372 tanesi ön lisans yani iki yıllık okullara yerleşti.  Sınavsız olarak  okulunun avantajını kullanarak veya yetenek sınavlarıyla da 298 ööğrenci üniversitelerin değişik bölümlerine yerleşti  Toplamda  bin 1138 öğrenci okullara yerleşmiş oldu. Lüleburgaz’da bu yıl ilk kez üniversite sınavına giren sadece 47 öğreni hiçbir okula yerleşemedi.

 

Lüleburgaz bu başarısıyla da Kırklareli genelinde adından söz ettirirken Kırklareli’nin Türkiye birincisi olmasını sağladı.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek