Yarın Dünya Çiftçiler Günü
Vali Ekici’den Engelliler Haftası mesajı
Türk Eğitim Sen’li öğretmenler iş bıraktı
Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 75 obje ele geçirildi
Bu haber 13 Ağustos 2016, Cumartesi 09:32 tarihinde eklendi. 1597 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çırak kayıtları sürüyor

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çetin, Çırak Öğrenci kayıtlarının sürdüğünü bildirdi.
Çırak kayıtları sürüyor

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Çetin “Merkezimize kayıt yaptırmak isteyen çırakların öncelikle 8 yıllık ilköğretim okulu mezunu olması (1996-1997 öğretim yılı sonuna kadar 5 yıllık ilkokulu bitirenler de kayıt yaptırabilir) ve bu kapsamda bulunan meslek dallarından birinde çalışıyor olması gerekmektedir. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılından sonra ilköğretim 8. sınıfı tamamlayarak ayrılanların Merkezimize kayıt yaptırabilmeleri için Açık liseye kayıt yaptırmaları zorunludur. Çalıştığı işyeri vergiye kayıtlı bir mesleki kuruluşa bağlı olmalıdır. Bu şartlara uygun çıraklar yaz dönemi (Temmuz –Ağustos-Eylül) ve kış dönemi (Ocak) kayıt zamanlarında Merkezimize kayıtları yapılmaktadır” dedi.

Kayıt yaptıran öğrencilere haftanın bir günü teorik ders verildiğini belirten Çetin “ Öğrencilerimiz teorik ders görmek üzere öğrenim süresince haftanın 1 günü okula gelecek, diğer günler iş yerlerinde pratik eğitimler göreceklerdir. Eğitim öğretim tam gündür. Kayıt olan öğrenciler eğitim ve öğretim süresi boyunca iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalı olmaktadır. (Emekliliğe sayılmayıp pirimler Devlet tarafından ödenir.)

Çıraklık eğitim isteğe bağlı olmayıp zorunlu bir eğitimdir. İşyerleri yanında çalıştırdığı çırakların sigortalarını kendileri ödese dahi öğrencileri merkeze göndermek zorundadır” dedi.

Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıt için istenen belgeleri de şöyle sıraladı;

Öğrenim belgesi ve fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu, çıraklık sözleşmesi (4 nüsha okuldan), 6 adet vesikalık fotoğraf, sigorta giriş bildirgesinin SGK sistemine girişi (okuldan), 18 yaşından büyük erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi ve işyerinde eğitiminden sorumlu kişinin Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesinin fotokopisi

 

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek