Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 02 Ağustos 2016, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 7452 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaya “Sakallı, sarıklı, şalvarlı kişilerin yönettiği demokrasi mitingleri olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın her Pazartesi gerçekleştirilen olağan toplantısı yapıldı.
Kaya “Sakallı, sarıklı, şalvarlı kişilerin yönettiği demokrasi mitingleri olmaz”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantının bu haftaki gündeminde 15 Temmuz, Muhtarlar,  Oda Başkanları ve İl Genel Meclisi sorunu vardı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya “ CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü olarak geçtiğimiz Pazartesi meydanların boş olmadığını göstermek için, meydanlarda Cumhuriyetten yana demokrasiden yana güçlerin var olduğunu göstermek için meydana çıktık. Kitlesel katılımla, büyük bir yürüyüşle yaşanan olayları protesto ettik, yaşananlardan faydalanmaya çalışanları da meydanlarda gördük. Değerli arkadaşlar, en çarpıcı durum, gerek devletin gerekse iktidar partisinin kontrol edemediği, yönetemediği kitleleri meydanda görmek oldu. Bu kontrolsüz kitlenin yöneticileri, yönlendiricileri maalesef ki daha önce Lüleburgaz’da görmediğimiz, Trakya’da görmeye alışkın olmadığımız sakallı, sarıklı ve şalvarlı kişiler. Değerli arkadaşlar, sakalı, sarıklı, şalvarlı kişilerin yönettiği demokrasi mitingi olmaz. Sarıklılarla, şalvarlılarla demokrasi korunmaz. Kim bunlar? Nereden geldiler, burada işleri ne? Bunlara karşı AKP İlçe Yönetiminin bunlardan beklentisi ne? Bunlar görmezden gelen İlçe Emniyeti’nin görmemesinin nedeni ne? Kamuoyu bunları merak ediyor. Bugün Trakya’da eğer bu sakallı ve şalvarlılar demokrasi nöbeti tutuyorsa, Anadolu’da ki durumu düşünmek bile istemiyorum. Her türlü tahrike, kışkırtmaya, çatışma ortamı yaratılmaya çalışılmasına rağmen ben CHP üyelerimin, gençlerimizin ve o gün bizimle birlikte yürüyen halkımızın sağduyusu ve sabrından dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu yürüyüşler, geçen hafta Babaeski’de devam etti, Kırklareli ve Pınarhisarda’da devam edecek. Bu memleket bizim, bu memleket sahipsiz değil, bu meydanlar boş değil. Yüzbinlerce şehit verip kurtardığımız bu vatanı, kimsenin kuru gürültüsü yaygarası için ülkemizden, devletimizden, Cumhuriyetimizden ve demokrasimizden vazgeçmeyeceğiz, dedi.

“Cemaatçilerden boşaltılan kadrolara tarikatçılar mı doldurulacak?”

Kaya, “Şu an da ki toplumumuzda ki en büyük kaygı cemaate yapılan operasyonlardan halkımız memnun, ancak cemaatin boşalttığı kadrolara tarikatçılar mı doldurulacak sorusu kafalarda. Bu kaygı insanlarımızın gelecekle ilgili korkulara kapılmasına neden oluyor. Buradan hükümeti uyarıyoruz, yangından kaçarken doluya tutulmasınlar. Cemaate yapılan operasyonlar doğru ve başarılıdır ancak bu operasyonlar tarikatçıların onların yerlerini doldurmasına karşıyız, dedi.

“Kimsenin bizi sırtımızdan vurmaya hakkı yoktur”

Kaya, Geçtiğimiz Cuma günü, İl Genel Meclisimizdeki yedi disipline verilmiş İl Genel Meclis üyesi arkadaşımız Ankara’ya gittiler. Ankara’da sözlü savunmalarını yaptılar. Herkesin böyle bir süreçte böyle konularda duyarlı ve dikkatli davranması lazım. CHP’yi zayıf gösterecek, dağınık gösterecek tavırlardan herkesin uzak durması gerek. Dönem siyaset hesabı yapılacak bir dönem değildir. Cumhuriyetin, demokrasinin tehdit altında olduğu ülkemizde, Cumhuriyetin ve demokrasinin tek güvencesi CHP’dir. Ben bu işin akılla çözülebileceğine inanıyorum. Siyasi hırslardan arındırılacağına, umudum bu yönde. Böyle bir dönemde kendi gelecekleri için partiye zarar verenleri, hiç ama hiç unutmayacağız. Bizim tarikatçıları, darbecileri, darbecileri durdurmaya çalıştığımız dönemde kimsenin bizi sırtımızdan vurmaya hakkı yoktur.  Kimsenin CHP’yi zayıf, parçalanmış bir parti olarak göstermeye hakkı yoktur. Bu dönemde yanımızda olmayan, Cumhuriyet ile demokrasiyi korumak için savaşmayan, kendi hesabı peşinde olan bizimle yan yana durmasın, CHP’li olmaktan da uzaklaşsın, dedi.

 

“Herkes konuştuğuna dikkat etsin, ağzından çıkanı kulağı duysun”

Kaya” CHP demokrasiye inanan bir partidir. CHP, seçilmiş kim olursa olsun saygı gösteren bir partidir. CHP oy vermediği, desteklemediği halde Cumhurbaşkanına da saygı gösterir, milletvekiline, Belediye Başkanına da saygı gösterir ama en çok muhtarlara Oda Başkanlarına saygı gösterir. Herkes konuştuğuna dikkat etsin, ağzından çıkanı kulağı duysun. Muhtarlar ve Oda Başkanlarıyla ilgili CHP adına açıklama yetkisi İlçe Başkanlığındadır. Muhtarlar ve Oda Başkanları seçilmişlerdir, ve demokrasinin temel taşlarıdır. Oda Başkanları, muhtarlar ile ilgili cümleleri halkımız sadece CHP İlçe Başkanından dinlemelidir. Herkes sorumluluk çerçevesinde hareket etsin, herkes konuştuğuna dikkat etsin. Bu süreçte Oda Başkanlarımızın, muhtarlarımızın, Dernek Başkanlarımızın yanında olduğumuzu söylemek isterim. Her kim olursa olsunlar, hangi siyasi görüşten yana olursa olsunlar seçilenlere karşı CHP’nin saygısının, ilgisinin devam ettiğini bilinmesini isterim. Muhtarlarımızın, Oda Başkanlarımızın her talebi bizim için halkın talebidir onlara yardımcı olmak da biz siyasetçilerin görevidir, dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek