Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 23 Temmuz 2016, Cumartesi 09:25 tarihinde eklendi. 1578 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da Eğitim Sektöründe bir ilk “Performans Ölçümü”

2 yıldır öğretmenlerinin ve çalışanlarının performansını ölçen Doğa Koleji Lüleburgaz Kampüsü bir ilki gerçekleştirdi. Doğa Koleji Lüleburgaz Kampüsü Genel Müdürü Erdal Karakuş 6 ayaklı bir performans ölçeği ile Lüleburgaz’da eğitimin çıtasını daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini belirtti.
Lüleburgaz’da Eğitim Sektöründe bir ilk “Performans Ölçümü”

Doğa Kolejlerinin bütün dünyada kabul gören eğitim modellerini Lüleburgaz’da başarı ile uyguladıklarını belirten Karakuş, Doğanın Genel merkezinden de bu yönde çeşitli ödüller aldıklarını belirtti. Karakuş, bununla yetinmediklerini ve okullarında eğitimin çıtasını sürekli olarak yükseltmek ve öğretmenlerin mesleki bilgilerini sürekli olarak güncel tutmak adına iki yıldır “Performans Ölçüm” ü gerçekleştirdiklerini belirtti. Performans ölçeklerinde, öğrencilerinin akademik gelişimi, sınav performansı, öğrenci ve veli memnuniyeti, ek ders ve etüt performansı, danışmanlık performansı gibi kriterleri kullandıklarını belirten Karakuş, iki yıldır ölçüm sonuçlarına göre öğretmenlik mesleği, öğretim yöntem ve teknikleri gibi çok sayıda eğitim, çalıştay ve kişisel gelişim çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu çalışmaların sonucu olarak da iki yıldır TEOG’da Lüleburgaz’ın en başarılı Ortaokulu olduklarını belirten Karakuş, öğrencilerinin bu yıl ilk defa üniversite sınavlarına girdiğinin YGS puan ortalamasında Fen Lisesinden sonraki en başarılı okul olduklarını ve LYS başarılarının ise daha da yüksek olduğumu belirtti.

Okulda öğretmen olmak ile dershanede öğretmen olmanın çok farklı olduğunu belirten Karakuş, okul öğrenciyi hayata ve sınavlara hazırlar, dershaneler ise sadece sınavlara hazırlar. Okul yaşındaki bir öğrencinin salt sınav odaklı yetiştirilmesinin yanlış ve gereksiz olduğunu söyledi. Karakuş, bu öğrencilerin ileriki yaşamlarında da başarılı olamadıklarını söyledi.

Lüleburgaz ve çevresinde “Okul Öğretmeni” profilinin ve sayısının yetersiz olduğunu belirten Karakuş, bölgemizdeki öğretmenlerin neredeyse tamamı dershane öğretmeni ve özel okullar ile temel liseler açısından karşılaşılan en büyük sorunun bu olduğunu belirtti. Erdal Karakuş, iki yıldır Lüleburgaz’a dışarıdan öğretmen getirdiklerini ve dershane geçmişi olan öğretmenlerin dönüşümü üzerine çok ciddi hizmet içi eğitim çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Her yıl iki kez performans değerlendirmesi yaparak kaliteli bir eğitim kadrosu oluşturmak adına büyük bir proje yürüttüklerini belirten Karakuş, 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda stratejik bir hamle ile performansı istenilen düzeyde olmayan yönetici ve öğretmenlerinin bütün maddi ve manevi yasal haklarını ödeyerek işlerine son verdiklerini söyledi. Proje sonunda başarılı bulunan öğretmenler ile birkaç yıllık uzun süreli anlaşma yaptıklarını belirten Karakuş, iki yılın sonunda, artık çok kaliteli, uyumlu ve eğitim gönüllüsü öğretmenlerle yollarına devam edecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek