Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 04 Temmuz 2016, Pazartesi 09:34 tarihinde eklendi. 4005 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli'de bir yeryüzü cenneti: İğneada

- Trakya’nın Karadeniz sahilinde yer alan İğneada, güzelliğiyle büyülüyor.
Kırklareli'de bir yeryüzü cenneti: İğneada

Avrupa’nın en eski çiftçi yerleşiminin de olduğu Demirköy ilçesine 26, Kırklareli’ne 100, Edirne’ye 165, İstanbul’a 250 kilometre uzaklıkta bulunan İğneada deniz ve doğa turizmini bir arada sunan yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz bir doğa harikası olarak Kırklareli’nin ve Türkiye’nin turizmine katkı sağlamaya devam ediyor.

Turizm mevsiminin kısa sürmesi ve konaklama imkanlarının geniş olmaması nedeniyle turizmden ümit edilen oranda yararlanılamasa da beldede bulunan tek beş yıldızlı otel ve onlarca butik otel pansiyonla konuklarını ağırlayan İğneada, sezon dışı 2 bin olan nüfusunu yaz aylarında 5’e katlıyor.

Coğrafi yalıtılmışlığı, doğasının bozulmamasına en büyük katkıyı sunan belde Avrupa’nın en önemli su basar ormanlarına ev sahipliği yapıyor. İğneada önemli kuş göç yoluna farklı bir ekosisteme sahip olmasıyla da dikkatleri çekiyor.

 -Longozların ev sahibi

Denize doğru akan derelerin getirdiği kumların set oluşturması ile dere ağzının kapanması sonucu oluşan sisteme verilen longoz ekosisteminin en önemli örneklerinden birisine de ev sahipliği yapan İğneada, bu özelliğiyle de doğa turizmini tercih edenlere hemen her mevsim ev sahipliği yapıyor.

Istranca dağlarından akan derelerin Mert, Saka, Erikli göllerinin önündeki alüvyon kumullar nedeniyle kar erimeleriyle şişen derelerin geri tepmesi sonucu oluşan su basar ormanları, farklı bitki ve hayvan türleriyle kültür ve doğa turizmi için seçenek arayanlara da bir alternatif sunuyor.

Maviden yeşile yolculukta, karaca, geyik, yaban domuzu, kurt, tilki, çakal, sansar, su samuru, yarasa gibi hayvanları görebilmenin, yüzlerce tür kuş gözlemlemenin, doğa renklerinin daha önce hiç rastlanılmayan renklerine tanık olmanın heyecanı, İğneada ziyaretçilerini çeken en önemli unsurlar arasında yer alıyor.

  - Karadeniz’in en uzun sahiline sahip

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAT) Başkanı Sırrı Tayan, AA muhabirine, İğneada'nın 26 kilometrelik sahili ile Karadeniz'in en uzun sahiline sahip olduğunu söyledi.

Tayan, Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan İğneada'nın keşfedilmeyi beklediğini belirtti. İğneada’nın deniz suyunun A kalitede olduğuna dikkat çeken Tayan, İğneada’nın denizi ve doğasıyla saklı bir cennet olduğunu kaydetti.

İğneada’nın Trakya'nın Bodrum'u diye adlandırıldığına dikkat çeken Tayan, “İğneada keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Burası görülmeye değer ender yerlerden bir tanesidir. Temiz havası, suyu, oksijeni ile dikkat çeken İğneada ziyaretçilerine kendini hayran bırakıyor. Beldeye gelen yerli ve yabancı turistlerin burada canları hiç sıkılmaz. Denizin yanı sıra Longoz Ormanları, Dupnisa Mağarası, Fatih Dökümhanesi gibi dünyanın en önemli turistleri yerlerine ev sahipliği yapan İğneada, yöresel lezzetleriyle de beğeni topluyor” dedi.

- “İğneada Mavi Bayrak”a aday

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fikret Macit, ise İğneada'nın da mavi bayrak alabilecek kriterlere sahip olduğunu belirterek, plajının el değmemiş, doğal bir güzelliği olduğunu anlattı.

İğneada’sını bir doğa harikası olarak niteleyen Macit, Mavi Bayrak uygulamasıyla İğneada'ya gelecek yerli ve yabancı turist sayısının artacağına inandığını dile getirdi. İğneada’ya gelen ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığını aktaran Macit, “İğneada'yı yılda yaklaşık 600 bin yerli ve yabancı ziyaret ederek, tatillerini yapıyor. Mavi Bayrak statüsüne kavuşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken İğneada, Mavi Bayrak ile yabancı turistlerin ilgisini çekecek" diye konuştu.

A.A.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek