Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 01 Temmuz 2016, Cuma 09:33 tarihinde eklendi. 1237 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nerde O Eski Bayramlar

Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle giyim, ayakkabı, gıda, şeker satışlarında eski bayramlara oranla satışlar düşüş gösteriyor.
Nerde O Eski Bayramlar

Lüleburgaz’da bayrama yönelik iş yapan esnafın yoğun olarak bulunduğu Ersoy pasajı esnafları, bir önceki Ramazan Bayramına oranla piyasanın beklenen hareketlilikte olmadığını, büyük mağazalardaki ürün çokluğunun küçük mağazaları etkilediğini belirtiyor.

Aşırı sıcaklardan ve oruç tutanların gündüz pek dışarı çıkmamasıyla işleri azalan esnafın, Ramazan Bayramının yaklaşması ile piyasanın canlanmasını umuyorlar. 

İşte Lüleburgaz esnafının bayramla ilgili düşüncesi ve beklentisi;

Hüseyin  Dinç-Uygun Tuafiye:”Nerde o eski bayramlar. Şimdi ki bayramların artık tadı yok. Küçükler büyüklerin ziyaretine gitmeye bile üşeniyor. Ama biz eski topraklar olarak bu bayram coşkusunu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu düşüncelerle tüm halkımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”

 

Butik İnci esnafı Oğuzhan Şahinler, “Eski bayramları özlüyoruz, Seçenek çok rekabet çok. Eskiden bu pasajdaki seçenekler azdı. Reklamlar sayesinde büyük mağazalara daha çok ihtiyaç var. Güven yok, insanlar artık çıkarları için çalışır olmuşlar. Bir an önce piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz.”

Şıkır Şıkır Giyim Sahibi Recep Özkan; “Her yıl bir önceki yıla göre daha çok düşüş var. İnsanlar bereket versin diyor. Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz diyerek düşüncelerini dile getiriyor.”

Baron Büfe  Sahibi  Şadan Bakır, “Ramazan Bayramı geldi, bizim işler arttı. Piyasa her yönden hareketli. İşlerden memnunuz.” .

Erdinç Kundura  Sahibi  Abdi Çeşmeli; “Eskiden işler çok daha iyiydi. Kazançların düşmesi,  lüks hayat ve yaşam tarzı değişmesi ile giderler  fazlalaştı. Lüks hayat insan ilişkilerini de yok etti. Şimdi ziyaretler azaldı. eski bayramları her geçen yıl daha da özlüyoruz.”

Koç Kundura  Sahibi  Ayşe Koç; “Ramazan Bayramı diye bir şey kalmadı. Satışlarda aşırı derece düşüş var. Büyük mağazalar satışları çok etkiledi. Belki büyük mağazalarda ürün çok ama küçük mağazalar daha kaliteli. Biz fiyatları düşük söylüyoruz kalitesiz olduğunu düşünüp almıyorlar. Küçük esnaflar gittiğinde çok arayacaklar. Küçük esnaflara sahip çıkmaları gerekli” dedi.

Naim Sümer-Vatandaş(40); “Bizde ramazan bayramı ile ihtiyaç da arttı, çocuklar sayesinde dükkan dükkan geziyoruz.”

Balkan Şekerleme  Sahibi  Doğuş Karalom; “Her yeni gelen bayram bir önceki bayramı aratıyor. Ramazan ayının sıcak havalara denk gelmesi satışları da çok etkiledi. Bu sene geçen yıla göre şeker ve çikolata yerine lokum tercih ediliyor. Şekere göre daha uygun. Lokum fiyatlarının 12, 15, 35 TL arasında değişiyor.”

 

Derya KILIÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek