Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 01 Temmuz 2016, Cuma 09:27 tarihinde eklendi. 1943 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ATADER Keşkek Şenliği 7 Temmuz’da

Ataköy Muhtarlığı ile Ataköylüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ATADER)’nin birlikte düzenlendiği ATADER –ATAKÖYLÜLER 5. Geleneksel Keşkek Şenliği, bu yıl Ramazan Bayramı’nın 3. Günü olan 7 Temmuz 2016 Perşembe günü düzenlenecek.
ATADER Keşkek Şenliği 7 Temmuz’da

Pınarhisar’a bağlı Ataköy’de düzenlenecek olan  Keşkek Şenliği’ne bu yıl Bulgaristan’ın Topolovgrad  şehri ve Topolovgrad’a bağlı Ustrem Köyü’nde de bir heyet katılacak. 12 Kazan Keşkeğin ücretsiz olarak ikram edileceği Keşkek Şenliği programında Ataköy İle Ustrem Köyü arasında Kardeş Köy Protokolü de imzalanacak.

Programla ilgili olarak bilgi aldığımız ATADER Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalkan yaptığı açıklamada; “Bu yıl şenliğimiz 6 Temmuz 2016 tarihinde yurtdışından konuklarımızın gelmesi ile başlayacak.  Ramazan Bayramı’nın ikinci günü konuklarımız saat 15.00’te Ataköy Muhtarı Recep Turan’ı muhtarlık makamında ziyaret edecek.  6 Temmuz 2016 Çarşamba akşamı yani Ramazan Bayramı’nın 2. gününün akşamı keşkek kazanları ateş üstüne konulacak. Saat 23.00’ten sonra da kaynatılmaya başlanacak. Bu hazırlık Rumeli TV tarafından da  çekilecek. Bulgaristan’dan gelen konuklarımız bu etkinliğe de katılacak. Ertesi gün 7 Temmuz 2016 Perşembe yani Ramazan Bayramı’nın 3. günü sabah saat 10.00’da davul-zurna eşliğinde keşkek karıştırılması yapılacak.  Saat 11.00’de program açılışı ve konuşmalar gerçekleştirilecek. Saat 12.00’de ise Keşkek İkramı yapılacak. Saat 13.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Solistleri Melahat Birdal ve Şeyda Karadeniz Kırmızgül sahne alacak. Saat 15.00’te Ustrem Köyü ile Ataköy arasında Kardeş Köy Protokolü İmzalanacak. Saat 16.00’da Süheyla Solak sahne alacak. Saat 18.00’de Rumeli TV tarafından köy için çekimler gerçekleştirilecek.  Saat 20.30’da Ersen Evren, saat 22.00’de ise Grup Alaturka sahne alacak. Keşkek Şenliği etkinlikleri daha sonra Rumeli TV’de yayınlanacak. Bu etkinlikleri gerçekleştirmemizde yanımızda olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne,  Kırklareli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Kırklareli İl Özel İdaresi’ne,  Kırklareli Belediyesi’ne, Pınarhisar Kaymakamlığı’na, Kaynarca Belediyesi’ne,   bizlere destek veren esnafımıza ve Ataköy halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek