HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 30 Haziran 2016, Perşembe 09:25 tarihinde eklendi. 718 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Civelek, Poyralı Köyü’nda açılış yaptı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 27 Haziran 2016 Pazartesi günü, Pınarhisar Poyralı Köyünde bulunan Yöresel Ürünler Çarşısı Açılışı ve Anahtar Teslim Törenine katıldı.
Vali Civelek, Poyralı Köyü’nda açılış yaptı

                Yapılan Açılış Konuşmalarında Vali Civelek; “Doğal, Tarihi, Kültürel varlıklarıyla çok çeşitli turizm seçeneği sunan ilimizin önemli bir destinasyonunda şirin Poyralı köyümüzde bugün Yöresel Ürün Çarşımızın Açılış Töreninde bulunmanın sevinci içerisindeyiz. Hepimiz biliyoruz ki ilimiz yöresel ürünler açısından çok farklı lezzette, çeşitte ürünlere sahiptir. Özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bağcılık sektörü sayesinde gıda sektörü önemli kalitede ürünler üretmekte. Aynı zamanda bizler doğadan toplama ürünler, longoz fasulyesi, şeker pancarı pekmezi, erişte, kuskus, tarhana gibi kuru gıdalar olmak üzere de pek çok çeşitlikteki zenginlikte ilimizin gastronomi merkezi olabilecek şekilde bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bu çok farklı lezzetteki yöresel ürünlerin halkımıza gelir sağlayacak, ekonomik fayda yaratacak, turizm de değerlendirilebilecek şekilde ön plana çıkarılabilmesi içinde bizim bu yöresel ürünleri desteklememiz, yöresel ürünler turizm ürünleri haline dönüştürmemiz ve bunların satışı içinde köylerimizde köy pazarları oluşturmamız gerekiyordu. Bu gün Poyralı ’da ilk adımı attık ve yöresel ürünler çarşısının açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de bizler yöresel ürünlerin paketlenmesi sunumu tanıtımı bilinirliğinin daha da arttırılması konusunda elbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirmek durumundayız. Yöresel Ürün Çarşısında da gördüğünüz üzere unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünlerinin de satışı mümkün.  Özellikle Poyralı dokumasını gerçekleştireceğimiz kurslar ile yeniden canlandırabiliriz ve bu Yöresel Ürün Çarsısında da satışını sağlayabiliriz. Ben çarsının hayırlı uğurlu olmasını diliyor bol bereketli kazançlar temenni ediyorum.” Dedi

                Açılış Konuşmalarının ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Pınarhisar Kaymakamı Cemal DEMİRYÜREK ve beraberindekiler 11 Adet 3x3 metrelik Yöresel Ürünler Çarşısındaki dükkânların anahtarlarını sahiplerine teslim ettiler.

                Anahtar Teslim Töreninin ardından Vali CİVELEK ve beraberindekiler Poyralı Köyü Yöresel Ürünler Çarşısının açılış kurdelesini keserek çarşıyı gezdiler.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek