Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 29 Haziran 2016, Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi. 655 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Değerli dostlar,

Edirne İli Keşan İlçesinde, Sazlıdere ile Gökçetepe arasında 24 Haziran 2016 günü saat 17.00’da başlayan yangın maalesef üçüncü günün sonunda söndürülebildi.
Değerli dostlar,

 Ancak ortalama 400 dönüm civarında çam ormanı yandı yok oldu! Söndürme çalışmalarının yoğun şekilde havadan ve karadan yapıldığını basın aracılığı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Tüm çalışmalara karşın kaybeden orman oldu! Bu nokta da toprak yapısı uygunsa bölgenin yeniden ağaçlandırılmasında çamdan farklı türlere de öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum.( meşe ve benzer türler..)

 

Tema Vakfı Lüleburgaz gönüllüsü olarak 19 yıl boyunca duyarlılıkla sürdürmüş olduğumuz mücadelede her olumsuzluğun sorumluları olduğunu gördük, duyduk sonuçlarıyla yaşadık. Tüm Trakyanın yıllardır sorunu haline gelen 1/25000’lik planların uygulanmasında ortaya çıkan uzlaşmazlıklar acaba yangınların çıkma sebeplerinden biri olabilir mi!

 

Konunun benim açımdan farklı bir boyutu da söz konusu:

20 Ekim 2000 günü, Kırklareli’den, Lüleburgaz’dan, Babaeski’den ve diğer birçok bölgeden Tema Vakfı gönüllüsü dostlarımızla birlikte, otobüslerle dönemin orman bakanının da katıldığı bir program gereği bugün yanan bölgenin hemen bitişiği olan bölgede fidanlar dikmiştik.

Son yaşanan yangında güzelliklerin bir anda yanarak yok olması gerçekten içimi ezdi geçti. Bundan 16 yıl önce yanan bölgenin ağaçlandırmasını nasıl yaptıysak bu defa da şimdiki orman bakanının da katılımıyla bu çalışmanın daha da yoğun şekilde yapılması ve yangının çıkma sebebi ne olursa olsun bu konuda sorumlularının bulunup cezalandırılmasını istiyoruz.

Hiçbir konuda sorumlular cezasız bırakılmamalıdır. Aksi takdirde çocuklarımıza geleceğe yönelik söyleyecek hiçbir sözümüz kalmayacak.

 

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ!

 

Hakan Dedeoğlu - Lüleburgaz

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek