Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 28 Haziran 2016, Salı 09:25 tarihinde eklendi. 937 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hibe alacak genç çiftçiler belirlendi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi 2016/16 tebliği hükümleri gereğince İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından ilimiz genç çiftçi projelerinin değerlendirilmesi sona ermiştir.
Hibe alacak genç çiftçiler belirlendi

Değerlendirme sonucunda İlimizde hibe almaya hak kazanan, genç çiftçilerin asil ve yedek listeleri belirlenip resmi internet sayfasından yayımlandı.

Hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin 11 – 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında bağlı bulundukları il-ilçe müdürlüklerine aşağıdaki evraklar ile başvurarak hibe sözleşmesi imzalamaları gerekmekte.

a- Genç çiftçinin başvuruda taahhüt ettiği kırsal alanda ikamet ettiğine dair,  ikametgâh belgesi.

b- Bitkisel üretim konulu projeler için; hibe sözleşmesi imzalama tarihi itibari ile mülkiyeti başkasına ait veya genç çiftçinin hissesi bulunan yatırım parseline ilişkin diğer hissedarlar ile yapılan, tek yıllık bitkisel üretim proje konularında en az üç yıllık, çok yıllık bitkisel üretim konularında ise en az beş yıllık noter onaylı kira sözleşmesi,

c-  Hayvansal üretim konulu projeler için, hibe sözleşmesi imzalama tarihi itibari ile mülkiyeti başkasına ait veya genç çiftçinin                  hissesi bulunan işletmenin bulunduğu parsele ilişkin diğer hissedarlar ile noter onaylı yapılan en az üç yıllık kira sözleşmesi.

d- Başvuruda, organik tarım var ise 1/12/2004 tarihli ve 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa ve ilgili Yönetmelik kapsamında organik ürünün veya girdinin, üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar olan tüm aşamalarını kontrol etmek ve sertifikalandırmak üzere Bakanlık tarafından yetki verilmiş Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu ile genç çiftçi arasında yapılmış sözleşme,

e- Başvuruda, iyi tarım uygulamaları var ise, Kontrol ve sertifikasyon kuruluşu: ilgili Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde, tarımsal ürünlerin kontrol ve sertifikasyon işlemlerini yapmak üzere Bakanlık tarafından yetkilendirilen Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu ile genç çiftçi arasında yapılan sözleşme.

f- Basınçlı sulama sistemlerinin arazi üzerinde uygulamasını gösterir uzman tarafından çizilmiş ve onaylanmış proje ve uzmana ait onaylı diploma ve uzmanlık belgesi onaylı örneği,

Başvuru aşamasında imzalı olarak sunulan taahhütname sözleşme aşamasında noter onaylı olarak yenilenir.

Yatırım yerinin ipotekli, şehli, icralı ve mahkemelik olmadığına dair güncellenmiş belge

Detaylı bilgi için İl/İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapılması gerekmektedir.

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek