33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 25 Haziran 2016, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 944 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan AVM çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdi

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, AVM çalışanlarının sorunlarının araştırılması için Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını teklif etti.
Turabi Kayan AVM çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdi

Turabi Kayan ilgili komisyon talebi için gerekçesini de şöyle dile getirdi; “Gerekçe; Alışveriş Merkezleri (AVM’ler), insan kaynakları yönünden eğitim düzeyi giderek yükselen personel istihdam ederek, yeni istihdam kapısı olmuştur. Ancak; her yeni istihdam alanı, emek hakları yönünden İş Kanunu ve İlgili Mevzuat ile işçilere tanınmış olan hakların uygulanmasında yeterli gelişimi gösterememesinden ötürü AVM, Market ve Mağaza çalışanlarının sorunları giderek büyümektedir. AVM ,Market ve Mağazalarda personel olmanın; çalışma saatleri ile haftalık izin günleri ile haftalık, aylık ücretlerinin minimum seviyede olması ile “modern kölelik” ten  pek bir farkı kalmamıştır. Esnek çalışma sistemine göre faaliyet yürüten süpermarket, mağaza ve dükkan çalışanları, İş Kanunu’nun gerektirdiği çalışma süre ve saatlerini aşan ve bazen de keyfi olarak düzenlenen çalışma saatleri ile çalışanların işten çıkarılma ve işsiz kalma olasılığının her zaman var olduğu çalışma koşullarında düşük ücretli, sağlıksız ve güvencesiz koşullarda çalışmak zorunda kaldıklarını görmekteyiz. Alışveriş Merkezlerinde (AVM’lerde), Marketlerde ve Mağazalarda çalışan vatandaşlarımızın sorunlarının araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile kurulmasını talep ettiğimiz Meclis Araştırma Komisyonu çalışmaları ile Alışveriş Merkezlerinde (AVM’lerde), Marketlerde ve Mağazalarda çalışan vatandaşlarımızın sorunlarını giderebileceğimizi düşünmekteyiz.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek