Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 23 Haziran 2016, Perşembe 09:25 tarihinde eklendi. 1236 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kayan “Madencilik Faaliyetleri için Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; MTA’nın, Kırklareli İli sınırları içerindeki madencilik faaliyetlerinin ve sonuçlarının araştırılması amacı ile bir Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını teklif etti.
Kayan “Madencilik Faaliyetleri için Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi”

Kayan, “Madencilik faaliyeti nedeni ile kaybedilecek tarım toprakları, termik santral nedeni ile zehirlenecek araziler, tamamen kaybedilecek su kaynakları, başlıca ekonomisi tarıma dayalı Trakya Bölgemizin sonu olması anlamına gelmektedir.
Termik santraller sadece toprağımızı, suyumuzu değil, doğrudan bizi de zehirleyecek. Bilimsel raporlar, termik santrallerin olduğu yerlerde, insan ömrünün 10 yıl kısaldığını göstermektedir. 2010 yılında Türkiye’de kömürden kaynaklı ölümlerin, trafik kazalarında yaşanan can kayıplarının neredeyse 2 katı olduğunu görmekteyiz. 
Anayasamızın bizlere verdiği ödevi yerine getirmek istiyoruz. 
Kendimiz, çocuklarımız ve torunlarımız adına Bölgemizde; Bizlere sorulmadan, Bizleri hiçe sayarak, ‘Kömür Ocağı’ açılmasını ve ‘Termik Santral’ yapılmasını istemiyoruz." Dedi.

 

Uğur PİRPOR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek