Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 10 Haziran 2016, Cuma 09:54 tarihinde eklendi. 2060 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Sulh Hukuk Mahkemesi’nden tarihi karar…

“Oturduğu apartmanın 4/5’nin onayını alan daire sahibi; evini istediği şekilde tadilat yaparak büyütebilecek”
Lüleburgaz Sulh Hukuk Mahkemesi’nden tarihi karar…

Lüleburgaz Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği Lüleburgaz’da aynı apartmanda oturan iki daire sakinin anlaşamaması üzerine açılan davada, tarihi bir karar imza attı.

Aynı apartmanda oturan iki kat malikinin, maliklerden birinin balkonunu duvar örmek suretiyle odaya çevirmesi sonucu mahkemelik oldu.

Lüleburgaz Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada;  öncelikle Lüleburgaz Belediyesi Başkanlığı’ndan görüş alındı.

Daha sonra da mahkeme heyeti tarafından atanan bilirkişi raporu istendi.

  Hem belediyenin hem de bilirkişi heyetinin olumsuz rapor vermesine rağmen, Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği apartman sakinlerinin 5’te 4’ünün onay vermesini dikkate alarak odaya çevrilen balkonun yıkılamayacağının kararını verdi.

 Alınan kararda;  bilirkişi raporuna ve iddianamenin aksine değinilmezken,  özellikle zemin katlarda oturan kat malikleri için emsal teşkil ederek büyük bir avantaj sağlamasına olanak sağladı.

Lüleburgaz Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından alınan bu karar emsal teşkil edeceği için, oturduğu apartmanın 5’te 4’ünden onay alan her kat maliki evinin balkonunu duvar örmek suretiyle odaya çevirebilecek.

Temyiz sürecinde olan dosyanın onaylanması halinde, karar; tüm malikleri için geçerli kabul edilecek ve balkonunu odaya çevirebilecek.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek