Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 01 Haziran 2016, Çarşamba 09:28 tarihinde eklendi. 2816 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Istrancalar turizme kazandırılacak

Kırklareli Turizm Derneği ile Bulgaristan'ın Verdiko Gençlik Birliğince yürütülen "Istranca'nın eşsiz doğal mirası" projesi kapsamında çalışmalar yapılacak.
Istrancalar turizme kazandırılacak Turizm Derneği Başkanı Ali Korur, bir otelin konferans salonundaki programda Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında yürütülen proje ile Istancaları turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Istarncalarda yaşayan vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak projeler yapacaklarını bildiren Korur, yenilikçi turizm açısından bu projeyi önemsediklerini kaydetti.

Projenin bir yıl süreceğini anlatan Korur, proje maliyetinin de 70 bin avro olduğunu sözlerine ekledi.

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fikret Macit ise turizm alanında yapılan her türlü güzel çalışmanın yanında olduklarını ifade etti.

Istrancalar bölgesinde 23 köy, 2 ilçe ve 2 belde bulunduğunu aktaran Macit, toplamda yaklaşık 26 bin 200 nüfusun Istrancalarda yaşadığını dile getirdi.

Nüfusun geçim ve istihdam sıkıntısı içerisinde olduğunu vurgulayan Macit, "Burada yapılabilecek en uygun şeyin Istrancalar Bölgesinde eko turizme önem vermek, plan ve proje dahilinde onu geliştirmek. Tespit edilen 52 çeşit orman ürünün derlenip toplanıp köylüye bir ekonomik girdi sağlayacak şekilde ekonomik satış noktaları açmak. Biz daha çok Istrancalar bölgesinde geliştirilecek turizm projelerinin oto kontrolünü yapmak üzerine bu bütçeye katılıyoruz. Elimizdeki bilgi ve belgeleri diğer kurum ve kuruluşlar ile paylaşıyoruz." diye konuştu.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek