Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 30 Mayıs 2016, Pazartesi 09:31 tarihinde eklendi. 1615 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ertuğrul Köyü Kültür Evi düzenlenen törenle açıldı

- Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bulgaristan Haskovo Tarih Müzesince yürütülen "Ortak Kimlik Ortak Tarih" adlı proje kapsamında restorasyonu tamamlanan Ertuğrul Köyü Kültür Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Ertuğrul Köyü Kültür Evi düzenlenen törenle açıldı

Ertuğrul Köyü Kültür Evi bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yardımcısı Tahir Demir, burada yaptığı konuşmada, Ertuğrul köyüne güzel bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Köy okulunun genç nüfusun azalmasıyla sanat ve kültür yuvasına dönüştürüldüğünü anlatan Demir, "Burada genç nüfus azaldı ve bu eski okul kültür ve sanat evi olsun istedik. Büyük uğraşlarla bu hale getirildi. Güzel bir eser ortaya çıktı. Kültürümüzü yaşattığımız kadar bu topraklarda güçlü olacağız." diye konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Necmi Asan da, 2013 yılında başlayan çalışmaların sona ermesiyle kültür evinin hizmete açıldığını bildirdi.

Projenin toplam maliyetinin 400 bin avro olduğunu ifade eden Asan, bu tür hizmetlerin önemli olduğu kaydetti. 

Konuşmaların ardından Demir ve beraberindekiler kültür evinin açılışını gerçekleştirdi. 

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek