Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 30 Mayıs 2016, Pazartesi 09:26 tarihinde eklendi. 1657 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ünlü Yazar Benazus Bercadia’da İmza Günü düzenledi

Dünyaca ünlü Yazar Hanri Benazus, 28 Mayıs Cumartesi günü Lüleburgaz Bercadia AVM’de İmza Günü düzenleyip okurlarıyla buluştu.
Ünlü Yazar Benazus Bercadia’da İmza Günü düzenledi

Bercadia AVM ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Erkan Genç, ADD Lüleburgaz Şube Başkanı Avukat İsmail Yurdatapan ve çok sayıda Lüleburgazlının katıldıkları İmza Günü’nde kurdele kesim merasimi sonrası ünlü yazar Hanri Benazus kitaplarını imzaladı ve okurlarıyla buluştu.

Bercadia AVM ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Erkan Genç, kendilerini kırmayıp Lüleburgaz’a gelen ve imza gününe katılan Yazar Benazus’a teşekkürlerini sundu.

 

Hanri Benazus kimdir?

 

Hanri Benazus, 27 Mart 1930 İzmir doğumludur. Türk yazar ve aynı zamanda iş adamıdır. Bir dönem Altay Spor Kulübü başkanlığını yapan Hanri Benazus, Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınmıştır.

Kökleri çok eskiye dayanan İzmirli bir aileden gelen Hanri Benazus, ilk ve ortaöğrenimini İzmir'de yaptı. İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra, maddi olanaksızlıklar nedeniyle yükseköğrenimini tamamlayamadı.

Daha sonra iş yaşamına atıldı ve Yupi Piliç'i kurdu. İş yaşamını sürdürürken, taraftarı olduğu Altay Spor Kulübü'ne başkan seçildi. 11 Aralık 1985-30 Aralık 1987 tarihleri arasında Altay başkanı olarak görev yaptı.

1988 yılında emekli oldu ve aktif iş yaşamını sona erdirdi. Daha sonra yazarlık kariyerini sürdürdü ve pek çok kitap yazdı.

 

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek