Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 28 Mayıs 2016, Cumartesi 09:20 tarihinde eklendi. 1136 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

5. Tarım Fuarı yarın bitiyor

5. Trakya Hayvancılık Süt Ürünleri ve Tarım Fuarı, 25 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen törenle Lüleburgaz Kapalı Pazaryeri ve Semt Merkezi’nde kapılarını açtı.
5. Tarım Fuarı yarın bitiyor

Renkly Fuarcılık tarafından organize edilen ve Lüleburgaz Belediyesinin katkıları ile gerçekleştirilen fuarın açılış törenine,  Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Nemci İnci ve Rasim Arslan, daire müdürleri, Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Kırklareli İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Demircan, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali Dermenci ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Renkly Fuarcılık Müdürü Umut Güngör, terör olayları ile sarsılan ve global krizin etkisinde kalan ülkemizde her alanda faaliyetlerin sürdüğünü, 65 firmanın 300’den fazla marka ile fuarda yer aldığını ve bölge çiftçisine katma değer katabilmek adına çalıştıklarını söyledi ve fuarın tüm bölge halkı ve çiftçiler adına hayırlı olmasını diledi.

 

Kırklareli Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Keçeci konuşmasında tarım ve hayvancılıkta Kırklareli’nin önemine değindi. Keçeci “Kırklareli’ni 80+1 olarak ayırıyorum çünkü Kırklareli tarım ve hayvancılık konusunda ülkemizin gözbebeği konumuna geldi. Profesyonelce iş yapıyoruz. Her yıl 150 milyon TL hibeler karşılıksız olarak çiftçilerimize Bakanlığımızca aktarılıyor ve çok şükür bunun da karşılığını alıyoruz. Hatta ilk kez yurtdışına damızlık sığır ihracatı ilimizden yapılmıştır. Damızlık sığır fiyatlarını belirleyen il konumuna geçtik. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanımızı kutluyorum. Bunun yanında Süt Birliği Başkanımız da süt fiyatlarındaki dalgalanmalar esnasında tavrını koymuş, fazla sütleri toplayıp değerlendirmiş Bakanlığımız da süt tozu yapımı için hamle yarmış ve sorun ortadan kalkmıştır. Süt Birliği Başkanımızı da kutluyorum. Bugünü burada bu önemli ve çiftçimizin ufkunu açacak fuara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor ve fuarın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Emin Halebak da konuşmasında tarım ve hayvancılığın önemine değindi. Halebak “10 yıl önce bölgemizin tarım, hayvancılık, süt ve süt ürünleri alanında önemli yerlere geleceğini öngörüp “Etliye Sütlüye Dokunuyoruz” adı altında etkinlikler yaptık. Kaldı ki biz belediyeyiz ve bizimle ilgili bir konu değil gibi görünüyordu. Ama çevremizde olup bitenlere duyarsız kalmamız doğru olmazdı. Umut konuşmasında global krizden bahsetti. Her sektörde kriz olabilir ama krize girmeyecek bir sektör var ki o da insanın beslenmesi. Onu sağlamak zorundayız. Çünkü gelecekte stratejik olarak en önemli noktada verimli tarım toprakları ve hayvancılık olacak. Fuarımız artık olgunlaştı ve fuarımızda gerçek üretici için eğitim alanları oluşturmalı tarım ürünlerimizi çeşitlendirmeliyiz. Çünkü tarım ürünleri sanayi ürünlerine benzemiyor. En gelişmiş traktörü fabrikada üretebiliriz ama tarım başka bir şeydir. İnsanlar yemek yemeye bizler de onları doyurmaya devam edeceğiz. Küçük de olsa ciddi değişimler yaşıyoruz. Fuarımızın tüm bölge halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra farın kurdelesi protokol tarafından kesildi ve alandaki firmaların stantları gezildi.

5. Trakya Hayvancılık Süt Ürünleri ve Tarım Fuarı 29 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.

 

Tarım Fuarı yarın kapacak.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek