Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 27 Mayıs 2016, Cuma 09:25 tarihinde eklendi. 1425 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YİTED eski Başkanı’nından uyarı

Yapı İşçileri Teknik Elemanlar Derneği (YİTED) Lüleburgaz eski Şube Başkanı Yapı Elemanı ustası Erdal Erkoç, Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda meslektaşlarını uyardı.
YİTED eski Başkanı’nından uyarı

Mesleki yeterlilik belgesi olmayanların artık bu işleri yapmakta zorluk çekeceğini de belirten Erdal Erkoç şunları söyledi; “Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde çıkan yasalar doğrultusunda tüm inşaat işlerinde çalışanların belgeli olması gerektiği ve bu konuda bütün inşaat çalışanlarının denetleneceğini gerektiriyor ve ustalık belgesi olmayan çalışanlar için iş yapamayacağını şuan halk eğitim merkezinde kurslar düzenleniyor ve çalışanlar belge alıyor.  Ben Erdal Erkoç 2001 yılında almış bulunduğum gerçek ustalık belgesine sahibim. Bu belgeye çok az insan sahip ve Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde bu belgeye sahip olanlar şirket kurup fatura kesmek zorunda. Kanunlara göre bunlara sahip olmayan kişi iş alıp yapmaması gerekiyor. Ama benim gördüğüm kadarıyla şu an halk eğitimde verilen belge iş alıp yapmak için değil sadece o kişinin bir inşaata gidip yevmiyeci ya da maaşlı ve sigortalı çalışmak için veriliyor. Ama bazı çalışanlarımız bu belgeyi aldım iş alıp yapacağını sanıyor ve birçok kişide inşaat işi yapıyor. İşin aslı şudur, benim yasalar konusunda bilgim ve çeşitli kurum yöneticilerinle görüşmemde bu belgeyi almak için 6 yıl kalfalık, 5 yıl ustalık eğitimi aldıktan sonra iş yapabilecekleri getirildi. Ama piyasada iş yapan arkadaşlar halk eğitimden aldıkları bu belgeyle iş yapabileceklerini sanıyorlar. Ben şimdi bu yasaları koyanlara soruyorum. İş yapabilmek için bizim belgemiz mi geçecek yoksa halk eğitimin verdiği belge mi geçecek. DUYARLI, TÜM KAMUOYUNA DUYRULUR.” Dedi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek