Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 27 Mayıs 2016, Cuma 09:23 tarihinde eklendi. 2322 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yabancı koyunlar büyük ilgi gördü

5. Trakya Hayvancılık Süt Ürünleri ve Tarım Fuarı için İstanbul’dan getirilen Suffolk (İngiliz) vme dorper (Afrika ırkı) damızlık koyunlar büyük ilgi gördü.
Yabancı koyunlar büyük ilgi gördü

İstanbul’da damızlık hayvan yetiştiriciliği yaptıklarını ve Lüleburgaz’daki fuara İngiliz ve Afrika ırkı koyunları getirip stantta sergilediklerini belirten çiftlik sahibi Bilal Çağlar, gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Suffolk ve dorper cinsi koyunların etinin yağsız olduğunu, günlük 450 ila 550 gram arasında ağırlık artışı olduğunu söyleyen Çağlar “Bu hayvanlar bizim meralarımıza uygun, %80 oranında ikiz doğum oranı olan gayet karlı hayvanlardır. Meraklı hayvan yetiştiricilerini fuardaki standımıza bekliyoruz” dedi.

 

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek