Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 27 Mayıs 2016, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 1563 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Güngör Tarım’dan DRAGA’ya tam not

Ertuğrul Çamlıca’nın sahibi olduğu Çamlıca Tohumculuk tarafından önceki DRAGA Buğday Tanıtımı Tarla Günü yapılmıştı. Tarla gününe bir çok tarım firması da katılmıştı. Tarla gününe katılan tarım firmaları da DRAGA Buğday çeşidini çok beğenmişlerdi.
Güngör Tarım’dan DRAGA’ya tam not

Tarla Günü’ne katılan firmalardan biri olan Güngör Tarım da DRAGA Buğday çeşidinin bölge halkı için en uygun olduğu kanısına vardığını belirtti.

Güngör Tarım Sahibi Zirai Danışman Anıl Güngör gazetemize yaptığı yaptığı açıklamada; “Güngör Tarım olarak  Yılmaz Mahallesi Edirne Caddesi No : 26 Türk Telekom yanı Lüleburgaz’da hizmet veriyoruz.  Zirai İlaç, Tohum, Dengeli Gübre,  Bitki Besleme Ürünleri ve Sulama Sistemleri konusunda hem satış hem de  Zirai Danışmanlık hizmeti veriyoruz.  Çamlıca Tohumculuk tarafından düzenlenen DRAGA Buğday Çeşidi tanıtımına ekibimiz de katıldı. Anavatanı Bulgaristan Dobriç yani Dobruca olan DRAGA kendi bölgesinde dekar başına 900-950 kg Türkiye’de de 700-750 kilogram vereceği tahmin ediliyormuş. Biz bu çeşidin bölgemizde de en az dekar başına 800 kg vereceğini tahmin ediyoruz.  Normal de diğer çeşitlerde dekar başına 15 balya alınırken DRAGA’da bu sayısı 25’in üzerine çıkar. Bu da başak boyunun daha uzun olmasından kaynaklanıyor.  Biz Güngör Tarım olarak DRAGA isimli buğday çeşidinin tam bölgemize uygun olacağını düşünüyoruz.” Dedi.

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek