Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 26 Mayıs 2016, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 932 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEMA VAKFI; YEŞİLLENDİRMEYE VE DOĞAYA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

TEMA Vakfı; öğretmen ve öğrencilerle birlikte doğaya sahip çıkmaya devam ediyor.
TEMA VAKFI;  YEŞİLLENDİRMEYE  VE  DOĞAYA  SAHİP  ÇIKMAYA  DEVAM  EDİYOR

 Bu çerçevede General Ferhat Akat İlkokulu  öğretmen ve öğrencileri ile birlikte Eskitaşlı Köyü’nün ormanlık alanında  fidan dikim etkinliği  düzenlendi. Etkinliğimize Kaymakamımız Sayın Mustafa KAYA’nın yanısıra öğrenci velileri ve köy muhtarı Selami TEZCAN’da  katıldı.Etkinlik çerçevesinde 150 adet Mavi Servi fidanı dikildi. Sayın Kaymakamımızın  fidan dikim şölenimize katılması  öğrenciler arasında büyük bir coşkuya dönüştü.

Roman, öykü ve oyun yazarlarımızdan Oğuz ATAY “ İnsan nedir biliyormusunuz? Ağaçları kesip kağıt yapan, sonra o kağıda = AĞAÇLARI KORUYUN= yazandır” demiştir. İşte bizlerde  ağaçları kesmeyi değil, mevcut ağaçları korumanın yanısıra fidan dikmek sureti ile ağaç varlığımızı arttırmayı hedefliyoruz. Halk Ozanımız Aşık VEYSEL  ne güzel demiş “ Orman yurdun öz evladı, ormansız yok dünya tadı”.

Eskitaşlı Köyü Muhtarı Selami TEZCAN tarafından açtırılan çukurlara fidanların dikilmesi,dikilen fidanlara can suyunun verilmesi  ve naylon poşetlerin toplanması ile etkinlik sonlandırıldı.

 Etkinliğe katılan Sayın Kaymakamımız Mustafa KAYA’ ya, fidan  çukurlarının açılmasında ve can suyunun verilmesinde  emeği  geçen  muhtar Selami TEZCAN’a, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen General Ferhat Akat İlkokulu Müdürü Şenol BAYFİDAN’a, sınıf öğretmenleri   Hülya TÜLÜ, Ömer ÖKTEN, Sevgi  ECER,Ayfer ASLAN,Nilgün CİVA,Neriman EREN’e  ve etkinliğe katılan tüm öğrenci ve öğrenci velilerine teşekkür ederim.23.05.2016

                                                                                                                      Vicdan ALADAĞ

                                                                                                           Orman Yüksek Mühendisi

 

                                                                                                   TEMA Vakfı Lüleburgaz Sorumlusu

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek