Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 24 Mayıs 2016, Salı 09:32 tarihinde eklendi. 1160 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları TSO işbirliğiyle gerçekleştirilecek

TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilecek
“Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları TSO işbirliğiyle gerçekleştirilecek

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ergin Okandeniz yaptığı açıklamada, "TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, inşaat, metal ve asansör sektörlerinde, toplam 12 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.İlk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte, (Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler)  mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması halinde 500,00 TL (beşyüz Türk Lirası) idari para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 40 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır. Bu amaçla, TOBB tarafından MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş kurulmuş olup, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiştir. Sınavlar, TOBB - MEYBEM A.Ş tarafından il / ilçe merkezlerinde yerel bazda gerçekleştirilecektir. Sınav ve belgelendirme talepleri Odamız tarafından alınacaktır. MEYBEM A.Ş tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlar; Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4, Ahşap Kalıpçı Seviye 3, Betonarme Demircisi Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3, CNC Programcısı Seviye 4, CNC Programcısı Seviye 5, Metal Sac İşlemeci Seviye 3, Metal Sac İşlemeci Seviye 4. Ankara’da TOBB İkiz Kuleler içerisinde ofisi bulunan MEYBEM’e başvurular Odamız üzerinden alınacaktır, dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek