Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 23 Mayıs 2016, Pazartesi 10:14 tarihinde eklendi. 991 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gençlik Parkı’nda Metabolik Sendrom Atölyesi

Lüleburgaz Tıp Merkezi’nden Metabolik Sendrom Atölyesi Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi, 2016 Kadın Yılı Etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz Belediyesi işbirliği ile 21 Mayıs Cumartesi Günü Gençlik Parkı’nda Metabolik Sendrom Atölyesi etkinliğini gerçekleştirdi.
Gençlik Parkı’nda Metabolik Sendrom Atölyesi

 Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz Tıp Merkezi Kurucusu Nöroloji Uzmanı Dr. Metin Küçük ve çok sayıda Lüleburgazlı kadın katılım gösterdiği etkinliğin Eğitim Ekibi Dahiliye Uzmanı Dr. Cumhur Tarık Yayla ve Diyetisyen Seda Bayram’dan oluştu.

Lüleburgaz Gençlik Parkı’nda saat 9.30’da sağlıklı kahvaltı ile başlayan atölye çalışmasında Diyabet, Obezite ve Yüksek Tansiyon gibi birçok hastalığı içinde bulunduran Metabolik Sendrom, kalp damar hastalıkları ve diyabet oluşumuna yol açan elma tipi şişmanlığın (abdominal obezite), kandaki yağ oranının yüksekliğinin, yüksek tansiyon ve gizli şeker problemleri hakkında bildi verildi.

İnsülin direnci gibi şeker metabolizması bozukluklarının bir arada bulunması ve altta yatan nedenin ise bu sendromun en önemli kriteri olan ve çağın hastalığı olarak nitelendirilen obezitenin görülme oranının giderek artması ve bu hastalığın önlenmesi ve erken dönemde tedavi edilmesinin hayati önem taşıdığından bahseden Dahiliye Uzmanı Dr. Tarık Cumhur Yayla katılımcılara geniş bilgi verirdi.

 Diyetisyen Seda Bayram da sağlıklı beslenme biçimleri ile diyet konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar ve hastalıklara neden olan beslenme alışkanlıkları ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

 Lüleburgaz Tıp Merkezi Kurucusu Nöroloji Uzmanı Dr. Metin Küçük ve Eğitim Ekibi katılımcıların Metabolik Sendrom, Diyabet, Yüksek Tansiyon, Obezite ile ilgili sorularını yanıtladı.

 Saat 11.30’a kadar süren kahvaltı ve atölye çalışmasının sonunda Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak “2016’yı Kadın Yılı ilan ettik. Kadının mutlu ve sağlıklı olduğu bir toplumun diğer bireyleri de mutlu ve sağlıklı olacaktır.” Diyerek Lüleburgaz Tıp Merkezi ile yapılan bu tür işbirliklerinin önemine değindi.

 Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi Basın ve Medya Koordinatörlüğünü yapan Sara Kaplan; Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi olarak katılımdan çok mutlu olduklarını ve Fizik Tedavi Tamamlayıcı Uygulamalar, Bel Boyu Okulu çalışmaları, Dahiliye Hastalıkları, Diyet ve Sağlıklı Yaşam, Psikiyatri ve Psikoloji konularından oluşan Mutlu Anneler Mutlu Çocuklar Atölyesi gibi çalışmaları Lüleburgaz Belediyesi işbirliği ile 2016 Kadı Yılı kapsamında yaz boyunca belirli aralıklarla sürdürüleceğini belirtti.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek