Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 21 Mayıs 2016, Cumartesi 09:48 tarihinde eklendi. 2736 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Tanzer Koç’tan açıklama

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanılğının asmış olduğu afişe ceza kesilmesi ve CHP’lilerin buna karşı itirazlarının ardından konu ile ilgili bir açıklama yaptı.
Başkan Tanzer Koç’tan açıklama

Başkan Koç yaptığı yazılı açıklamada;

 

“PARANOYA NEDİR? PARANOYAK KİMDİR?”

Paranoya: Sistemleştirilmiş sanrılarla(gerçekte var olmayan şeyleri görmek, işitmek gibi dayanaksız algılama) ve kişisel çatışmaların başkalarında olduğu varsayılan düşmanlığa yüklenerek yansıtılmasıyla tanımlanan ruhsal bozukluk. Mantık dizgesine oturtulmuş ısrarlı değiştirilmez, çoğunlukla büyüklük ve zulme uğrama sanrılarıyla tanımlanan sinsice gelişen kronik, işlevsel psikoz.

Paranoit kişilik bozukluğu başkalarından kuşkulanmak ve onlara karşı giderek artan güvensizlikle tanımlanır; başkalarının amaçları daima kötü niyetli olarak yorumlanır.

Şüphecilik paranoyağın en belirgin ve ayrılmaz özelliğidir. Paranoyak için hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Paranoit  kişilikli insan masum görünüşlü gerçeklerin kendisini şaşırtmasına izin vermez; onların iç yüzünü görebildiğini iddia eder. Paranoyakların  muhalifleri, rakipleri ya da hasımları yoktur sadece düşmanları vardır. Düşmanlar ise yok edilmelidir. Hiçbir itiraza tahammül göstermez. O gerçeği bilmektedir. Kendisinden farklı düşünecek kadar ‘’aptal olanları’’ küçümser. Mücadeleci, sinirli, huysuz, aşırı alıngan, kavgacı, tartışmacı, kolay incinen ve aşırı şekilde savunmacıdır. Paranoyak sürekli tehdit altında ve tehlikede olduğu konusunda sabit fikirlerini sorgulamayı göze alamaz. Çünkü bu onun kendini duygusal açıdan iyi hissetmesi için psikolojik olarak gereklidir. Düşmanlar topluluğunun odak noktası olmak, paranoyağa büyük önem kazandırır. Paranoyakların düşmanlara gereksinimleri vardır. (Kaynak: Siz Kimi Kandırıyorsunuz! Yazan Soner Yalçın   Doğan Kitap 2008 Sayfa 94-95 NOT: Kendisi de paranoit kişilik olduğundan kitabın bu bölümünü iyi yazmış, alıntı olsa da)

5326 sayılı Kabahatlar Kanunu 42. Madde Afiş Asma Kabahati

MADDE 42.- (1) Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş ve ilan asan kişiye, yüz Türk Lirasından üç bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilanlar, tek fiil sayılır.

(2) Birinci fıkra hükmü, yetkili makamlardan alınan açık ve yazılı izne dayalı olarak asılan afiş ve ilanlar açısından uygulanmaz. Bu izinde, afiş ve ilanın asılacağı zaman dilimi açık bir şekilde gösterilir. Bu afiş ve ilanlar izin verilen gerçek veya tüzel kişi tarafından bu sürenin dolmasını müteakip derhal toplatılır. Toplatma yükümlülüğüne aykırı hareket edilmesi halinde birinci fıkra hükmüne göre idari para cezası verilir.

Yukarıdaki açıklamaları neden yaptım tahmin etmişsinizdir. Tabii ki Pazartesi Beleş Çay Partisi toplantısında söylenenler yüzünden. Neymiş, CHP’ liler pankart asmış Kaymakam bey afişi kaldırmış ve bunlara ceza yazmış bu sebepten Türkiye Cumhuriyeti yıkılma tehlikesi geçiriyormuş. Ya buna Sokullu Camii bahçesindeki  kargalar bile güler. Olay çok basit siz kabahatlar kanununa aykırı hareket etmiş kaymakamlıktan izin almadan pankart asmışsınız kaymakam bey de görevini yapmış pankartı kaldırmış. Siz hala valinin CHP İl başkanı kaymakamında CHP ilçe başkanı olduğu 1940’ lar Türkiye’sinde  olduğunuzu mu sandınız. Türkiye demokratik  bir cumhuriyettir. Ülkemiz kanunlara ve kurallara göre yönetilir. Artık bu nostaljik takıntıları bırakıp silkelenip kendinize geliniz. Türkiye ne patagonya ne muz cumhuriyeti; sizin için zorda olsa buna alışmanız lazım. Demokratik hakkınızı sonuna kadar kullanırsınız ama kanunlara göre kurallara göre. Kafanıza göre hak kullanmak yoktur. Bu güne kadar izin alarak astığınız hangi pankart kaldırıldı hangi miting iptal edildi.

Bir de Sayın İsmail Kahraman beyin laiklikle ilgili söylediği açıklamaya takılmışsınız. Bu ülkede laiklik adı altında kızlar okullara , başörtülü ve sakallı diye nineler dedeler orduevlerindeki subay torunlarının düğünlerine sokulmadı. Baş örtülü anneler çocuklarının mezuniyet törenlerine alınmadı. FETÖ liderinin kendisine şefaat hakkı verilirse şefaat edeceğini söylediği parti lideri milletin oyu ile seçilmiş milletvekilini, tayfasına ‘’bu kadına haddini bildirin’’ diyerek ,laiklik adına milletin meclisinden dışarı attırdı. Bunlar yakın zaman Türkiye’sinde yaşanmış olaylardır. Bunun en başta sebebi de laiklik denen kelimenin tanımının yapılmamasıdır. Sakın ilkokul 2. Sınıf zeka kırıntılarıyla ‘’laiklik din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılmasıdır’’ demeyin de milleti kendinize güldürmeyin. Dünyadaki tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi devletler tüm inanç sahiplerine aynı mesafede olup ,tüm inanç  sahiplerinin  haklarını koruyup en son sınıra kadar özgürlüklerini kullandırmakla yükümlüdür. Bu devletlerin bir görevi ve yükümlülüğüdür. Yoksa 1990 lı yıllardaki Türkiye örneklerinde olduğu gibi yasaklayıcı ve cezalandırıcı olmamalıdır. Kötü uygulamalardan en çok muzdarip olanlardan biri olan Sayın Kahraman da laikliğin herkesin kafasına göre yorumlanmasını önleyecek tedbir olarak anayasamızda açık açık tanımlanmasını talep etmiştir. Bunda çekinilecek ve korkulacak bir şey yoktur. Bir de demokrasilerde hangi makam ve mevkide olursa olsun herkesin ,bir başkasına hakaret etmeden, fikrini söyleme özgürlüğü vardır. Siz ister kabul edin ister etmeyin” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek