Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 16 Mayıs 2016, Pazartesi 09:12 tarihinde eklendi. 1923 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP cezaya itiraz ediyor

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı 11 Mayıs 2016 tarihinde “Türkiye Cumhuriyeti, Demokratik Laik Sosyal Bir Hukuk Devletidir” pankartına kesilen cezaya itiraz edecek.
CHP cezaya itiraz ediyor

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi; “11 Mayıs 2016 Çarşamba Günü İlçe Başkanlığımıza tebliğ edilen, Anayasanın 2. Maddesinin yer aldığı “Türkiye Cumhuriyeti , Demokratik, Laik Sosyal  bir Hukuk Devletidir” yazılı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı imzalı pankarta kesilen ceza, laikliğe, Cumhuriyete, fikir ve ifade özgürlüğüne karşı yapılan bir saldırı girişimidir. Daha öncesinde partimize her hangi bir uyarı, ikaz ya da bildirim yapılmadan, Lüleburgaz Kaymakamının yokluğunda vekil kaymakamın imzası ile kesilen bu ceza başlı başına bir komplodur  ve bizleri test etme girişimidir.  Anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddesinin yer aldığı pankarta, ceza kesmek ne polisin ne kaymakamın ne de cumhurbaşkanının haddine değildir! Varlığını ve gücünü Anayasadan alan devlet kurumları, kendilerini var eden tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak sözleşmesi olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına karşı eylemde, söylemde ve fiilde bulunamazlar. Tüm bu sebeplerden dolayı 17 Mayıs 2016 Salı günü öğleden sonra bu cezaya karşı Lüleburgaz Adliyesinde  iptal davası açarak başlatacağımız bu süreçte Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi özelikle de Lüleburgaz’da bu kanun tanımaz anayasa tanımaz ve Cumhuriyeti hedef alan girişimlere karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Genliğe hitabede belirttiği gibi “ DAHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLARIMIZ’’ yani “İÇERDEN VE DIŞARIDAN’’ Cumhuriyet Halk Partisini, Cumhuriyeti ve Anayasal düzeni yıkmak isteyecek kötü yürekli ve kötü karakterli insanlar olacaktır. Ve bizler de biliyoruz ki en zor şartlar altında dahi olsa bizim görevimiz de Cumhuriyeti istikbalimizi ve elbette Anayasal düzenimizi savunmaktır. Vatanı ve Cumhuriyeti korumak için sıra bize geldiğinde tıpkı bizden öncekiler gibi hiçbir hesap hiçbir çekince olmadan görev almaya ve bu görev uğrunda her türlü bedeli ödemeye hazırız. Genel Başkanımız Sayın kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi “ Bu Cumhuriyeti ve Anayasayı kanımız ve canımız pahasına Korumaya hazırız’’ ve bunun için 7 yaşında İlkokul sıralarında içtiğimiz ANT’A sadığız ve sadık kalacağız.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı kurtarmak ve bu Cumhuriyeti korumak için can vermiş binlerce şehidin sorumluluğu ve vatani borcu omuzlarımızdadır. Cumhuriyete, Laikliğe, Anayasal düzene ve Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerine el uzatmaya kalkanlarda, bunu düşünenler de bizim bütün bu düşüncelerimizi de bilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer var oldukları sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır.Kamuoyuna Saygı ile duyurulur.”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek