Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 05 Mayıs 2016, Perşembe 09:28 tarihinde eklendi. 1040 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vize muafiyeti için olumlu rapor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 18 Mart'a Brüksel'de katıldığı Avrupa Birliği Zirvesi sırasında yapmış olduğu açıklama sonrasında gündeme gelen Vize Muafiyeti ilgili olumlu gelişmeler yaşanıyor
Vize muafiyeti için olumlu rapor

Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlama yolunda ilk adım dün  Avrupa Birliği Komisyonu'nda atıldı. Komisyon üyeleri kararı saat 13.00 2te açıkladı. Karar Türkiye için olumlu yönde oldu. 

Şimdi vize muafiyetinin sağlanması önerisinin 25-26 Mayıs tarihleri arasında Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor. Eğer bu süreçte bir sorun çıkmazsa 9-10 Haziran'da Avrupa Birliği üyesi ülkelerin 'İçişleri Bakanları' toplanıp nihai kararı açıklayacak. 

VİZESİZ SEYEHAT NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Karar onaylanırsa 1 Temmuz'dan itibaren vize muafiyeti yürürlüğe girmiş olacak. Bu karar öncesinde iki başkent arasında temas trafiği de devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile telefonda görüştü. Görüşmede, vize serbestisi ve sığınmacı anlaşması konuları ele alındı.

Avrupa Birliği Komisyonu, Türk vatandaşlarına Schengen Bölgesi’ne girişte vize serbestisi uygulanması için karşılanması gereken kriterlere ilişkin değerlendirmesinin ardından vize muafiyeti tavsiyesinde bulundu. Komisyon karşılanması gereken 72 kriterin tamamının olmasa bile çok büyük bölümünün karşılandığına kanaat getirdi. Türkiye’den eksikleri bir an önce gidermesi talep ediliyor.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek