Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 05 Mayıs 2016, Perşembe 09:25 tarihinde eklendi. 4192 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Martılara laf yok! O martılar ki 20 yıldır çöplüğe çevirdiğiniz Lüleburgaz’ı temizlemeye çalışıyorlar”

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı çarpıcı açıklamalarda bulunarak önce belediyeye sonra da CHP İlçe Başkanına çattı.
“Martılara laf yok! O martılar ki 20 yıldır çöplüğe çevirdiğiniz Lüleburgaz’ı temizlemeye çalışıyorlar”

Başkan Koç açıklamasında şunlara yer verdi;

“1 Mayıslar bayram gibi kutlanması gerekirken hem Osmanlı Devletinde ve hem de Türkiye Cumhuriyetinde hep kaos, kargaşa, kavga, yasaklama ve ölümlerle hatırlanır olmuştur. İlk 1 Mayıs Osmanlı Devletinde 1911 de Selanik’te kutlanmış. O günden bu güne bazı yasaklı dönemler olsa da devamlı kutlana gelmiştir. Bu yıl da ülkemizde 1 Mayıs tam bir bayram havasında kutlanmıştır. Bunda emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyor ve tüm işçi ve emekçilerimizin bayramını kutluyorum.

1 Mayısın bayram havasında kutlanmasının arkasında neler var acaba! Neler olacak; hükümetimizin, işçilerimizin istekleri doğrultusunda çıkardığı yasalar ve işçilerimizin lehine yaptığı düzenlemeler var. Bunların en önemlilerinden biri yıllardır hiçbir sol iktidarın dahi yapmadığı 1 Mayısı resmi tatil ilan etmektir. Böylece işçilerimiz bayramlarını resmi tatil gününde istedikleri gibi kutlamaya başladılar. Yıllardır göz ardı edilen işçi sağlığı ve güvenliği konusu AK Parti hükümetinde en öncelikli konular arasına alınıp, yıllar süren çalışmalar sonunda, Dünya ve Avrupa standardında bir yasa hazırlanmış ve 30 Haziran 2012 yılında da yürürlüğe girmiştir. Bu yasa ile her çalışanın sağlığı ve iş güvenliği sağlanır olmuştur. Yine işçilerin çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili çalışanlar lehine değişiklikler yapılmıştır. En önemli ve hayati değişim ise sağlık alanında yaşanmıştır. Daha önce sağlık elemanı ve teçhizat olarak çok yetersiz olan SSK hastanelerine mahkûm edilen işçiler, hükümetimiz zamanında bundan kurtularak kaliteli bir sağlık hizmeti alır hale geldiler. Sayın CHP ilçe başkanı 1992-1999 yılları arasında görev yapan SSK Genel Müdürüne sor bakalım 10 milyonluk İstanbul’a kaç tane SSK hastanesi yapmış. Milyonlarca işçi bulunan İstanbul’da 3-5 SSK hastanesi ile sağlık hizmeti verdiğini sananlar bu günü hayal bile edemezlerdi. Tarihin son sol iktidarından Türkiye’yi devir alan AK Partinin iktidara geldiği yıl 2002 de asgari ücret 117 dolar iken 2016 da 439 dolar olmuştur.2002 de asgari ücretle 113 litre benzin alabilen işçi bugün 310 litre benzin alabiliyor. İşçinin benzinle işi olmaz ekmeğe ete gel derseniz, 2002 de asgari ücretle181 kg ekmek alınabilirken bugün bu 433kg.  21kg et alınırken bugün 37 kg alınmaktadır. AK Parti iktidarında asgari ücretli işçilerimiz reel olarak çok büyük iyileşmeler görmüştür.

Birkaç sözüm de Özgür başkana; baktım ki Pazartesi beleş çay toplantılarında büyük kalabalıklar önünde!!! Sallamaya devam etmişsin. ‘’Lüleburgaz’da seçim atmosferi yarattık’’ demişsin. Doğru söylemişsin. Geçen haftada söylediğin gibi arkandan imza toplayıp CHP de bir ilçe başkanlığı seçimi atmosferi oluşturuluyor. Arkanı iyi kolla seçim atmosferinde  atmosfere uçmayasın. ‘’Ülkemizi AK Parti içindeki çete yönetiyor. Ülkemizi kurtarmak için adres CHP’’ demişsin. Sen önce CHP ilçe başkanlığını çetelerden kurtar da sonra gel Türkiye’yi kurtar. ’’Başbakanın hakkını da CHP savunacak’’ demişsin. Sen önce kendi hakkını savun. Sen koltukta otururken birileri altından çekiyor haberin olsun. ‘’CHP 1 Mayıs’a büyük katkı sağlamış. İlçe örgütü genciyle yaşlısıyla farkını bir kez daha göstermiş’’ demişsin. Be hey başkan kutlamalara katılım ortalama 1000 (yazı ile BİN) kişi, CHP neyinle katkı sağlamış. Lüleburgaz ve çevresinde 100.000’e (Yazı ile YÜZBİN) yakın işçi varken ve sadece Lüleburgaz ‘da bilmem kaç CHP üyesi varken 1000 kişi ile kutlama yapmanın nesini dile getiriyorsun. Demek ki CHP nin katılımını duyan işçiler kutlamalara katılmaktan imtina etmişler. Bir de martılara söz söylemişsin. Onlara bir şey deme. 20 yıldır mahalli iktidarınızda çöplüğe çevirdiğiniz Lüleburgaz’ın çöpünü bitirmek için canla başla çalışıyorlar. Mahalli yöneticilerinizin yapamadığı işi onlar yapıyor. Geçenlerde yine gördüm semire semire kaza dönmüşler. Haa birde haber aldım. Seneye Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği ‘’Martıdan kaz yapma ‘’proje ödülü verecekmiş . Kesin Lüleburgaz Belediyesi alır.

NOT: 1 Mayıs günü DİSK Gıda İş Trakya Bölge Temsilcisi Sayın Cengiz Atlı’nın yaptığı konuşmayı çok gerçekçi ve yapıcı buldum. Artık bu öz eleştirilere uygun olarak sendikalarımızın da kendilerine çeki düzen verme zamanı gelmiştir. Emekçinin hakkını hakkıyla savunan sendikalara ihtiyacımız vardır” dedi.

 

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek