HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 04 Mayıs 2016, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 1059 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GENKAD Genç Dostu Kent Elçisi oldu

Lüleburgaz Genç Katılım Spor Kulübü Derneği GENKAD, Genç Dostu Kent Elçisi oldu.
GENKAD Genç Dostu Kent Elçisi oldu

GENKAD Başkanı Ömer Ermen yaptığı açıklamada, Genç Dostu Kentler Endeksi (GDKE) projesi kapsamında Kırklareli’nde de uygulama yapılacağını söyledi.

 

Ermen “Genç Dostu Kentler Endeksi (GDKE) projesi, Şubat 2016 – Şubat 2018 dönemine yönelik İsveç Başkonsolosluğu desteği ile gerçekleştirilmektedir. Habitat Derneği ve Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği ortaklığında yürütülecek proje, temel olarak kapasite gelişimi ve katılım hakları temelinde farkındalık yaratmayı, gençliğin (yerel) karar alma süreçlerine dahiliyetini ve kentlerine olan aidiyetini artırmayı, gençler için daha yaşanabilir kentler yaratmayı ve gençliğin katılımını sürdürülebilir kılmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda proje, merkezi ve yerel yönetimlerin gençliğin ihtiyaçlarını ve önceliklerini görebileceği, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör çalışmaları için altlık olabilecek, katılım konusunda bir destek mekanizması ortaya koymayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında uygulama yapılacak kentler, Adana, Aydın, Bartın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Kayseri, Kırklareli, Muş, Samsun, Siirt, Van, İzmir/Bornova ve İstanbul/Kartal’dır. Bu kapsamda Kırklareli temsilen GENKAD Y.K. Başkan Yardımcısı Yazgülü Tunar, GENKAD Üyesi ve Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Ecem Nur Ercan, Gönüllümüz Esra Bal katılım gösterdi.

Proje kapsamında gönüllüler 28 Nisan – 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında 4 günlük temel anket ve veri doğrulama eğitimi Korumar Hotel De Luxe Kuşadası’nda gerçekleşti. Projenin aktarımını sağlayacak elçiler en az üç yerel aktörün iddialarını değerlendirecek ve bilgi edinme kanunundan yararlanacak ve kentlerinde anket, veri doğrulama ve çalıştay aktiviteleri yürüteceklerdir” dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek