33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 04 Mayıs 2016, Çarşamba 09:15 tarihinde eklendi. 2012 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şehide son veda: Gözyaşları sel oldu!

İstanbul’da vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen Piyade Er Eser Akyıl(31), Ertuğrul Köyde düzenlenen cenaze töreninde son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.
Şehide son veda:   Gözyaşları sel oldu!

İstanbul Maltepe’de ki askeri birliğinde görev yaptığı sırada kalp krizi geçirdiği öğrenilen ve kaldırıldığı GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde hayatını kaybeden Eser Akyıl son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Maltepe’de ki askeri birliğinin lavabosunda baygın olarak arkadaşları tarafından bulunan ve ambulansla hastaneye kaldırılan şehidin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı, ilk belirlemelere göre ölüm nedeninin kalp krizi olduğu belirtildi.

Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesi Gıda Mühendisliği’ni bitiren Eser Akyıl’ın tezkeresine 40 gün kaldığı öğrenildi.

Dün, saat 13:30’da Ertuğrul Köyü Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Garnizon Komutanı Cemalettin Doğan, siyasi parti temsilcileri, merhumun çok sayıda yakın dostu ve akrabası katıldı.  

Cenaze töreninde şehidin babası Recai Akyıl ve oğlunun asker montunu üzerine giyen annesi Sevim Akyıl, güçlükle ayakta dururken, başsağlığı dileklerini kabul ettiler. 

Şehidin cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa defnedildi.

 

Çorlu’da da şehit var

Bitlis’in Tatvan ilçesinde vatani görevini yapan Jandarma er Adem Gül, silah arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla şehit oldu.

Arkadaşı tarafından kazayla vurulan Adem Gül’ün şehadet haberi Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki ailesini yasa boğdu.

Jandarma er Adem Gül’ün şehit olduğu haberini Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ve sağlık ekipleri nezaretinde Gül ailesine bildirdi.

 Acı haberin aileye ulaşmasının ardından Adem Gül’ün Çorlu Alipaşa Mahallesi Basın Sokak`taki baba başsağlığı için gelenlerin akınına uğradı.

 Türk bayrağının asıldığı evde, Adem Gül`ün babası Yaşar Gül ve ağabeyi Sabri Gül, taziyeleri kabul etti.

Oğlundan acı haber alan Anne Fatma Gül ise sağlık ekipleri nezaretinde evde tutuldu.
Makedonya göçmeni olan ve 20 yılı aşkın süredir Çorlu`da ikamet eden Gül ailesine taziye ziyaretine gelenler arasında Çorlu Belediye Başkanı
 Ünal Baysan da vardı.

Ünal Baysan’ın şehit olan Adem Gül`ün evine bir gün önceden Serdar Gül adıyla sehven taziye mektubu gönderdiği de ortaya çıktı.

 29 Nisan 2016 tarihinde Çorlu Belediyesi`nden postaya verilen taziye mektubunun Gül ailesine dün ulaştığı, bugün de askerdeki oğulları Adem Gül`ün şehadet haberi geldiği kaydedildi.

 Postacı’nın Serdar Gül isimli aileyi bulamaması üzerine Gül ailesine teslim ettiği ortaya çıktı. Serdar Gül diye ismin ise Çorlu’da olmadığı öğrenildi.


Jandarma ekipleri, askeri yetkililer ve sağlık ekiplerinin Gül ailesinin evinin önündeki bekleyişleri sürüyor.

Vatani görevini yaptığı sırada arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla şehit olan Adem Gül’ün cenazesinin ikindi namazına müteakip Çorlu Merkez Otogar Camii’nde kılınacak cenaze namazının Çorlu Şehitliği’nde toprağa verileceği kaydedildi.

Çengelli ’de Gazi var

 

Lüleburgaz’a bağlı Çengelli köyünden Akın Bilen, Şırnak Merkez’de gerçekleştirilen terör operasyonları sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucunda yaralandı.

 

Ocak ayından bu yana Şırnak’ta devam eden operasyonlarda zırhlı araçta 'kobra nişancısı' olarak görev yapan Akın Bilen, 27 Nisan günü 17:00 sıralarında operasyon sahasında 4 yerinden vuruldu.

 

Şu anda GATA’da tedavi gören ve sağlık durumu iyi olan Akın Bilen’in önümüzdeki hafta taburcu olacağı öğrenildi.

 

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek