Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 03 Mayıs 2016, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 1205 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da kadın yılı paneli

Kadın Yılı kapsamında Lüleburgaz’da düzenlenen "Liderler Buluşması" paneline katılan dallarındaki uzman kadınlar başarı hikâyelerini Lüleburgazlı kadınlarla paylaştılar.
Lüleburgaz’da  kadın yılı paneli

Türkiye’nin cesur girişimci kadınlarının katıldıkları Liderler Buluşması 30 Nisan Cumartesi günü saat 13:00’te Aşkiye Neşet Çal Salonu’nda gerçekleştirildi.

Lüleburgaz’da kadınların ciddi sıkıntıları yok

Özge Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte sahneye ilk olarak Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan çıktı. Lüleburgaz’da 2016 yılının Kadın Yılı olarak ilan edildiğini ve bundan gurur duyduğunu ifade etti. Özkan “Lüleburgaz tüm yaşayanlar ve özellikle kadınlar için çok özel bir yer. Kentin kadınlarına yönelik çok ciddi sorunlarımız yok.  Peki ama Lüleburgaz’da her şey güllük gülistanlık ise neden 2016 yılı Kadın Yılı? Yerel Yönetimlerden gelen çağrıya istinaden baktık ki Türkiye’de Lüleburgaz farklı bir yerde bulunuyor ve bunda kadınların etkisi çok fazla. Türkiye’de kadınların seçilme oranı %4 iken Lüleburgaz’da %30 hatta Avrupa’dakinden de fazla. Kent Konseyi Başkanımız bir kadın, Çocuk Meclisi Başkanımız bir kız çocuğu ve sporun çeşitli dallarında birçok başarılı kızlarımız var. Bunun devamını sağlamak için harekete geçtik ve 2016 yılını Kadın Yılı olarak ilan ettik. Bugün buraya gelen tüm katılımcılara teşekkür ediyor başarılı bir gün diliyorum” dedi.

Daha sonra Kadın Erkek eşitliği konusunda Türkiye’de önemli bir konumu olan kadınların desteklenip iş dünyasına katılmaları adına çalışmalar yürüten liderlerden Avrupa Ortadoğu Hindistan ve Afrika Direktörü İmge Kaya Sabancı sahneye gelip yaşam ve başarı öyküsünü anlattı. Sabancı “Lüleburgaz diğer bütün kentlere örnek bir yer. Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı kadın, Meclis’teki kadın oranı %30. Yerel yönetimlerde kadının oranı %58’i bulmuş. Bunu sağlayan Başkan Emin Halebak ve ekibini alkışlamak istiyorum” dedi. Daha sonra kendi hayatından örnekler verdi. Toplumsal duyarlılık ve STK’larda çalışmanın önemini vurguladı. Dünyanın birçok yerinde kadının önemini anlatma şansı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. İki öğretmen çocuğu olarak bu başarılara çok çalışarak tutkuyla ulaştığını söyledi. Sabancı “Kadınlar dünyadaki işletmelerin üçte birine sahipler. 2028 yılında dünyadaki isteğe bağlı harcamaların dörtte üçünü kadınlar yapacak. Kamu, özel sektör ve girişimcilikte kadın ve erkeğin eşit olabilmesi için maalesef 117 yıl geçmesi gerekiyor. Dünyadaki işletmelerde kadın istihdamı %30 iken ülkemizde maalesef henüz %8 seviyesindedir. Dolayısıyla bunlara çözümler üretmeliyiz. İnanmalı ve erkeklerle birlikte adım adım yürümeliyiz” dedi.

Daha sonra sahneye Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Pelin Özer geldi. Doysan Yağ Sanayi’nde iş hayatına başladığını bunun için Lüleburgaz’ın hayatında ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Özer “Erkek egemenliği altında bulunan tarım sektöründe iş hayatına başladım ve kendimi kanıtladım. Bunu yaparken donanımlı olmak için çok çalıştım” dedi. Kadınların harcama yapmayı sevdiklerini ifade eden Özer “ Kadınların toplam kazançları 13 trilyon dolar iken harcama güçleri 20 trilyon dolardır. Yani kadınlar harcamayı sever yada harcama yapan kişiler arasında karar mekanizması oluşturuyoruz. Bu araştırma sonuçları kadınların iş hayatında rol almaları gerektiğini gösteriyor” dedi.

Aytun Hukuk Danışmanlık Bürosu Avukatı Feyza Altun da konuşmasına “Belediye Başkanı neden kadın değil?” diye espri yaparak başladı ve kendi başarı hikâyesini anlattı. Altun “Cübbemle yerde sürüklenip gaz yerken, kocasından eziyet gören kadınları savunurken değişik bir kadın dünyasında yaşıyorum. Kadın cinayetlerinin durdurulması boşanmak isteyen kadının öldürülmemesi gerektiğini savunurken bir mücadele veriyoruz. Kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanmadan bu sorunların çözülemeyeceğini düşünüyorum. Kadın erkek eşitliği için talep etmeliyiz ve kafamızdaki perdeyi kaldırmalıyız. O yüzden bir daha ki geldiğimde lütfen Belediye Başkanı kadın olsun” dedi.

Çalık Holding Finansal İlişkiler Direktörü İlkay Demirdağ Kaya da kendi hayatından örnekler verdi. Kadınların kendilerini geliştirip çok çalışarak dünyanın her yerinde kendi ayakları üzerinde durabileceğini belirtti.

Kaya “Türkiye’nin %49’u kadın fakat iş gücüne bakınca Avrupa’da %62 bizde ise sadece %30’dur. Lüleburgaz Belediyesini bu konuda kutlamak istiyorum” dedi. Kaya “Sizlere 10 mesaj vermek istiyorum. Mesaj 1: Kalbinizden ne istediğinizin farkında olun. Mesaj 2: Asla tesadüf diye bir şey yoktur. Mesaj 3: Çok çalışın ve başarabileceğinize inanın. Mesaj 4: Bazen dümen sizde sanırken rüzgar geminizi rotadan çıkarabilir. Bu yeni bir rota belirlemek için fırsattır. Mesaj 5: Önünüze çıkabilecek her şeyle baş edebileceğinizi bilmek riske girmenin anahtarıdır. Mesaj 6: Önemli olan çabuk öğrenme ve çabuk katkıda bulunabilme becerisidir. Tamı tamına uyabileceğiniz bir iş tanımı yoktur. Yapmanız gereken fırsatları yakalayıp, bunları kendiniz için bir fırsat haline getirmektir. Bir liderde bulunması gereken en önemli özellik öğrenme becerisidir. Mesaj 7: Yapmaktan çok hoşlandığınız bir şey bulun ve bunu hevesle zevkle yapın. Kendiniz için doğru kariyeri bulduktan sonra tepeye kadar tırmanın. Mesaj 8: Ne demiştik hayat kesinlikle tesadüf değildir. Kimse buraya tesadüfen gelmedi. Mesaj 9: İşler hiçbir zaman planladığımız gibi gitmeyecektir. Son mesajımsa; Sınırlarınızı zorlayın. Zorladıkça daha fazla şeyler yapabileceğinizi görecek ve kendinize olan güveniniz bir o kadar da artacaktır” dedi.

Son konuşmacı Yörsan Gıda Mamulleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Buse Pınar Kaçar yaşam öyküsünü anlattı. Hukuk okuyup farklı bir alanda kariyer yaptığını belirtti. İnsanın sevdiği işi yaptığı zaman daha da başarılı olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından kadın liderler salondakilerin sorularını yanıtladılar. Daha sonra Belediye Başkanı Emin Halebak konuklara plaket verip teşekkür etti ve panel sona erdi.

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek