Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 03 Mayıs 2016, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1290 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 1 coşkusu

Lüleburgaz’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Lüleburgaz’da 1 coşkusu

DİSK Emekli-Sen öncülüğünde Kongre Meydanı’nda düzenlenen kutlama, bazı siyasi parti, meslek ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Hükümet  Konağı önünde  toplanan aralarında CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, 23. Ve 24. Dönem Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in  da bulunduğu yaklaşık  bin 500 kişi  çeşitli pankartlar açıp, taleplerini dile getiren sloganlar atarak İstanbul Caddesi'ni takiben Kongre Meydanı’na yürüdü.

Gruptakilerin, polis kontrol noktasından geçerek alana girmesinin ardından kutlama, saygı duruşuyla başladı.

Tertip Komitesi Başkanı Kemal Andoğlu, burada yaptığı konuşmada, işçilerin çalışma ve yaşam koşullarına direnmek için ayağa kalktığını ve işçilerin dayanışması sonucu dünyada birçok kazanım elde edildiğini ifade etti. Andoğlu, insan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve sendikal haklara sahip olmak istediklerini söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlu olması temennisinde bulunan Andoğlu, ''Emeğiyle yaşayan milyonların çalışma ve yaşam koşulları gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Demokrasinin tüm kurallarıyla hayata geçtiği, hukukun üstünlüğünün kabul edildiği, laik ve demokratik bir ülkenin yurttaşları olarak yaşamak istiyoruz. İktidarın bu politikalarını geri püskürtmek ve başta en temel insan hakkı olan yaşama hakkımıza sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta alanlardayız.'' diye konuştu.

Daha sonra söz alan DİSK Trakya  Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Arda, işçilerin örgütlenmesi gerektiğini söyledi. DİSK  Gıda İş Sendikası Trakya Örgütlenme Uzmanı Cengiz Atlı’da yaptığı konuşmada; “İşçi sınıfına gelen saldırılardan siyasi iktidarların olduğu kadar Sendika Ağaları da sorumludur.  İşçiler sendikalarını sendika ağalarına bırakmamalı” dedi.

DİSK Trakya Temsilcisi Savaş Testici’de;”İşçiler sendikalaşmalı aksi halde hak kayıpları devam edecek” Dedi.

Konuşmaların ardından grup, müzik eşliğinde halay çekti. Lüleburgaz’da ki 1 Mayıs olaysız bir şekilde sona erdi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek