33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 30 Nisan 2016, Cumartesi 09:23 tarihinde eklendi. 839 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EMEP’ten 1 Mayıs çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Lüleburgaz İlçe Örgütü yarın Lüleburgaz’da kutlanacak olan İşçi ve Emekçi Bayramı için davet çağrısı yaptı.
EMEP’ten 1 Mayıs çağrısı

EMEP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nden yapılan açıklama şöyle; “Patronlar durmak bilmiyor!.. Hizmetlerindeki AKP Hükümeti ile birlikte, elimizde kırıntıları kalan son haklarımıza da göz diktiler. Kıdem tazminatını kaldırma, esnek çalışma, taşeron işçiliği, kiralık işçi, grev yasaklama, sendikalaşmayı engelleme… Patronlar bizim; karın tokluğuna, kuralsız, örgütsüz, kuzu gibi hiç ses çıkarmadan çalışan modern köleler olmamızı istiyorlar, özlemleri böyle bir çalışma düzenidir!.. Önümüzde iki yol vardır… Ya boyun eğip kölece çalışma koşullarına razı olacağız!.. Ya da güçlerimizi birleştirip mücadele edeceğiz, başka yol yoktur!.. 1 Mayıs, dünya işçi sınıfının, ‘Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü’dür. Bu gün, dünya işçi sınıfıyla güçlerimizi birleştirip sermayenin saldırılarına karşı mücadele etme, boyun eğmeyeceğimizi gösterme günüdür!..  

1 MAYIS’TA, LÜLEBURGAZ’DA;

 Kıdem tazminatı hakkımızı korumak, tazminatlarımızı devlet güvencesine aldırmak için... Kiralık işçi’ ve ‘esnek çalışma’ yasalarını çöpe atmak için... ‘Taşeron işçiliğini’ kaldırtmak, taşeron işçilere kadro almak için... İşten atmaları durdurmak, iş güvencesi sağlamak için... Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldırmak için... Grev hakkımızı kullanmak, hak aramanın önündeki tüm engelleri kaldırmak için... İş cinayetlerini önlemek, güvenli çalışma koşullarını sağlamak için... Çalışma koşullarını düzeltmek, asgari ücreti, insanca yaşanabilecek düzeye çıkarmak için... Savaş politikalarına dur demek, içerde ve dışarıda barışı savunmak için... 130 yıl önce, Amerikalı işçilerin dediği gibi, “8 saat çalışma, 8 saat uyku, 8 saat canımız ne isterse” diye haykırmak için…”

 

Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek