Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 30 Nisan 2016, Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi. 1252 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vatan Partisi’nden “LAİKLİK” açıklaması

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ ın açıklamaları nedeniyle Kamuoyunu aydınlatıcı bir bildiri yayınladı.
Vatan Partisi’nden “LAİKLİK” açıklaması

 Vatan Partisi’nin basın bildirisi şöyle:   “TBMM  Başkanı İsmail Kahraman’ nın  “İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR) tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Konferansları – VI , Yeni Türkiye Yeni Anayasa  konusunda yaptığı konuşmada “laiklik yeni anayasa da olmamalıdır,dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım,dini olarak bahsetmesi lazım,yeni anayasa da laiklik olmamalı ve dindar anayasa olmalı” şeklindeki beyanları olmuştur. TBMM başkanlık makamında bulunan bu kişinin yukarıda belirttiğimiz sözleri laiklik karşıtı ve şeraite dayalı din devleti istemini alenen ifade ederek toplumu ayriştirıcı,bölücü ve kutuplaştırıcı nitelik taşımaktadır.TBMM Başkanı İsmail Kahraman yasama kuvvetinin başkanı ve Anayasa nın 106. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanı vekilidir.Cumhurbaşkanı nın yetkilerini kullanır.TBMM başkanı İsmail Kahraman’nın bu sözleri bulunduğu makam ve yetkileri nedeni ile Cumhuriyetn niteliklerini,siyasi,hukuki,sosyal,laik düzeni değiştirmeye Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü bozmaya,Türk Devletinin ve Cumhuriyetinin varlığını tehlikeye düşürmeye yönelik bir girişim olarakta değerlendirilmelidir. TBMM Başkanı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ta Anayasa ya uymak zorundadır,bunun dışında milleti temsil etmekle görevli bir milletvekili olduğundan,bu konuşma ve beyanlarıyla mecliste etmiş olduğu yemini de ihlal etmiştir. Anayasa ya uymak zorunda olan TBMM başkanı Anayasamızın 21/5 maddesindeki “Kimse devletin sosyal,ekonomik,siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa,din kurallarına dayandırma veya siyasi,kişisel çıkar,nüfus sağlama amacıyla her ne sebeple olursa olsun din i veya dini duyguları yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz” hükmünü de ihlal etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti kurucu iradesi laiklik ilkesini farklı inançlardan oluşan toplumu din,ibadet ve vicdan özgürlüğü ile bir arada tutmanın ve devlet düzeninin akla ve bilme dayalı olmasının formülü olarak benimseyerek Anayasa ya koyulmuştur.Laiklik ilkesi toplumda ki barışın teminatıdır.Laiklik din ve devlet işlerini ayırarak,devletin tüm inançlara eşit olmasını,din,ibadet ve vicdan hürriyetini sağlamakta çoğunlukçu baskılara son vermektedir.Din devleti ise farklı inançlara sahip toplumu cepheleştirmekte,çatışmalara,kan ve yıkımlara neden olmaktadır.Egemen olan din,mezhep ve inançtakiler azınlıkta olanı yok etmeye çalışmaktadır.Tıpkı bugün Ortadoğu da yaşandığı gibi. Vatan Partisi Lüleburgaz Teşkilatı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı nı TBMM de etmiş olduğu yemine sağdık kalmaya,egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi olan Türk Milleti iradesine,din.ibadet ve vicdan hürriyetine saygılı olmaya davet ediyoruz.Yapmayacaksa istifa etmeye davet ediyoruz.Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Teşkilatı olarak demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti nin,Atatürk İlke ve İnkilapları’nın yılmaz bekçileri olduğumuzu ve bu konuda yasalar çerçevesinde her türlü mücadeleyi vereceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.”    

                                Ertan BAYER 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek