Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 10 Ağustos 2012, Cuma 09:15 tarihinde eklendi. 1671 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu’ndan başbakana çağrı: “Suriye’yi bırak, Şemdinli’ye bak”

Cumhuriyet Halk Partisi kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Şemdinli’de denetimi sağlayamayan hükümet Suriye sınırında ne tatbikatı yapıyor? İçişleri ve dışişleri bakanları derhal istifa etmelidir” dedi.
Kesimoğlu’ndan başbakana çağrı: “Suriye’yi bırak, Şemdinli’ye bak”
Şemdinli’de 14 gündür süren çatışmalarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Kesimoğlu, “Çatışmalar bir türlü sona erdirilememekte, terör örgütü etkisiz hale getirilememekte, daha da vahimi bölgenin PKK’nın kontrolü altına girdiği ileri sürülmektedir. “Dağlıca ve Şemdinli'ye giden yolların büyük bölümünün PKK’nın denetiminde” olduğu, PKK’nın yolları tuttuğu ve Şemdinli’deki çatışmanın gerçek nedeninin bu olduğu iddialarına karşın, AKP Hükümeti kamuoyuna bölgede ne olup bittiği ile ilgili bilgi vermemektedir. Durum bölgeye trafiğin kapatılmasını gerektirecek kadar vahimken ve bölgede yaşanan çatışmalarda çok sayıda askerimiz şehit düşerken AKP Hükümeti Türk ordusuna Suriye sınırında 4 gündür tatbikat yaptırmaktadır. Türk Ordusu ülkemize karşı her tehtide karşı daima hazırdır ancak burada amaç, dikkatleri Şemdinli'de ne olup bittiğinden uzaklaştırmak, gündem saptırmak ve kamuoyunun gözü boyamaya çalışmaktır. AKP Hükümeti'ni, Suriye’deki Kürtlere "sözde" gözdağı vermeye çalışacağına, askeri ve istihbari olanaklarını Şemdinli’deki terörist kalkışmayı bertaraf etmek için seferber etmeye çağırıyorum” dedi.
Gözdağı!
Kamuoyu bilmelidir ki,
Bugün Suriye’de sözde “gözdağı” verilmeye çalışılan Kürt grupları AKP’nin çabaları ile bazı bölgelerde kontrolü ele geçirmiştir ifadelerini kullanan Kesimoğlu, “AKP, kendisine muhalif diyen isyancılara maddi manevi her türlü desteği vererek, Suriye’deki iç çatışmaları körükleyerek, bu grupların oradaki Kürt illerinde kontrolü ele geçirmesini sağlamıştır. BOP taşeronu olarak Ortadoğu coğrafyasında desteklediği Arap Baharı ile Suriye'de ve Türkiye'de “Kürt Baharı”nın da önünü açmıştır. Sanki bunun sorumluluğu kendilerinde değilmiş gibi, şimdi sınırda tatbikat yapmak, bugüne kadar desteklediklerine sözde “gözdağı” vermek büyük bir “komedi”den, Şemdinli’deki çatışma nedeniyle de büyük bir “trajedi”den başka bir şey değildir. AKP Hükümeti ülkemizi büyük bir trajediye sürüklemiştir. Dün Libya’da, bugün Suriye’de rejimlerine ve ülkelerinin bütünlüklerine karşı terör uygulayanları yüz milyonlarca dolarlık hibe ve kredilerle, usulsüz silahlandırmalarla ve her türlü alavereyle, provokasyonla destekleyen AKP Hükümeti, Şemdinli’deki kalkışmayı “ulusal kurtuluş hareketi” olarak tanımlayabilecek ve aynı türden destekleri yapabilecek ülkelere nasıl cevap vermeyi planlamaktadır? İzlediği dış politikayla ülkemizi bu hazin duruma sokmuş olan Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve iç güvenlikte kontrolü tamamen kaybetmiş olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin derhal istifa etmelidir. ABD sopasının ucundaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarını ülkemizin ulusal güvenliği için tehdit olmaktan çıkararak Suriye ve terörle mücadele politikalarını derhal terk etmelidir” şeklinde konuştu. Haber Merkezi
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek