Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 11 Nisan 2016, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 1697 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Çocuklarda Yetenek Potansiyeli Nasıl Üstün Başarıya Dönüşür?

Lüleburgaz Boğaziçi Çocuk Akademisi tarafından “Çocuklarda Yetenek Potansiyeli Nasıl Üstün Başarıya Dönüşür?” konulu konferans düzenlendi.
 “Çocuklarda Yetenek Potansiyeli Nasıl Üstün Başarıya Dönüşür?

Boğaziçi mezunu olan ve Türkiye’nin “dahi çocuklar” konusunda en yetkin uzman yazarlarından biri olan Bahar Eriş, Lüleburgaz’da “Çocuklarda Yetenek Potansiyeli Nasıl Üstün Başarıya Dönüşür? konulu konferans verdi.

9 Nisan 2016 Cumartesi günü, saat 14:00’de Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde düzenlenen konferansa veliler ve eğitimciler katıldı.

Her Çocuk Üstün Yeteneklidir kitabının yazarı olan Bahar Eriş, uygulama örnekleriyle desteklediği seminerinde çocuklarda yetenek potansiyelinin nasıl üstün başarıya dönüştüğünü anlattı.

Eriş, seminerden sonra dinleyenlerine kitaplarını imzaladı.

Bahar Eriş kimdir?

Bahar Eriş, üstün yetenekli çocukların gelişimi üzerine odaklanmış bir akademisyen ve yazardır. 2004-2014 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde üstün yetenek eğitimi konusunda dersler vermiştir. 2015 Eylül ayından itibaren Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi’nde Öğretim Üyesi’dir.

Yazar konuyla ilgili araştırmalar yapmak için 1998-2000 döneminde Fulbright Bursu ile ABD’ye gitmiştir. New York Columbia Üniversitesi Teachers College’de, Üstün Yetenek Eğitimi Programı’nda master eğitimini tamamlamıştır. 2005 yılında aynı bölümden Ed. D. (Eğitim Doktoru) diplomasına hak kazanmıştır. 2000-2004 yıllarında okul öncesi üstün yetenek eğitimi programlarında öğretmen olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda profesyonel simultane çevirmen olan Eriş, 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun olmuştur.

1997 yılında aynı üniversitede İngilizce Öğretmenliği bölümünden pedagojik formasyon diploması almıştır. Çeşitli eğitim sitelerinde köşe yazıları yazmaktadır.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek