Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 12 Şubat 2016, Cuma 14:44 tarihinde eklendi. 955 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi hazırlıkları sürüyor

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, “Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi” projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi hazırlıkları sürüyor

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nin kadınların toplumsal hayata katılımlarına, üretimlerine ve diğer ailesel problemlerinin çözümlenmesi ve destek olunmasına yönelik bir yapı olduğunu söyleyen Aslan, projenin ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Proje içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulunan Aslan şöyle konuştu;

“Lüleburgaz Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı politikaların geliştirilmesi, kadının toplumsal ve siyasal anlamda güçlendirilerek yıl boyunca yapılan faaliyetler ile farkındalık yaratılması amacıyla 2016 yılında 5 Mart 2015 tarihli meclis kararı ile “Kadın Yılı” olarak ilan ettik. Kadınlarımız için çok yönlü bir akademi oluşturmaya karar verdik ve yarışmaya sunduk. İlçede yaşayan, desteklenmesi gereken kadın-çocuk ve ailelerle eğitim ve sosyal hizmetler sunma, kadın, aile ve çocuklara yönelik sonuçları çözmede danışmanlık ve rehberlik hizmeti verme, ilgili kurumlarla iletişimini sağlama, belediye bünyesinde kadınlara yönelik mesleki-kültürel ve sanatsal kurslar düzenleyip, kadınlarımızın sosyal ve kültürel hayata etkin katılımını sağlama ve kadınları şiddet ortamından uzaklaştıracak çalışmaların yapılacağı öncü bir merkez oluşturulması hedeflendi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede şiddete maruz kalan ve risk altında bulunan kadınlara ve çocuklarına sunulan müdahale hizmetlerinden biri de kadın ve çocuk konuk evidir. 5393 sayılı Belediye Kanunun 14. Maddesinde belediyenin görevleri düzenlenmiştir. 14. Maddesinin 1. Fıkrasının (a) bendinde meslek ve beceri kazandırma, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma nüfusu 50.000’i geçen belediyelerin görevleri arasında belirtilmiştir, dedi.

Aslan; Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi kadınların toplumsal hayata katılımlarına, üretimlerine ve diğer ailesel problemlerinin çözümlenmesi ve destek olunmasına yönelik bir yapıdır. Ağırlıklı olarak çocuk ve kadınların uzmanlarla iletişim kurarak gelişim ve üretim anlamında etkinliklere katılabilecekleri, çeşitli kongre ve seminerlerle halkın da katılımıyla birlikte çözümler üreteceği bir akademidir. Kadın sığınma evleri ve çocuk bakım evleri, kreşin de bulunduğu akademi, kullanıcıların yapıyla güçlü bir ilişkiye girmesini ve 24 saat kullanılmasını sağlıyor. Bu yüzden akademide kent yaşamından farklı olarak bir yaşam örgüsü oluşuyor. Bu yaşam örgüsü spor alanları ve ekolojik tarım alanları, üretim atölyelerinin de etkisiyle yeni bir tür insan-doğa-yaşam ilişkisi çerçevesi kurmaktadır. Akademi, ana birimleri; Kadın Sığınma Evi (yönetim, eğitim ve rehabilitasyon, yaşamsal mekanlarıyla) Kreş ve Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü (13 ay-3 yaş aralığında 40 çocuk ve 3-6 yaş aralığında 60 çocuk kapasitesinde yönetim, çocuk kulübü ve çocuk mekanlarıyla) Kadın Akademisi Ortak Sosyal Mekanlar (sergi salonu, konferans salonu, kütüphane ve okuma salonu, gösteri, spor vb. amaçla düşünülen çok amaçlı salon, hukuk birimi, psikolojik danışmanlık birimi, kadın dayanışma ve dayanışma birimi, kadın sivil toplum örgütleri için kulüp odaları, kadın liderlik, anneliğe hazırlık, okul öncesi ve ev ekonomisine katkı eğitimlerinin verileceği salonlar, işlikler, reçel, turşu, tarhana, makarna, kuskus, gibi ürünlerin topluca yapılacağı, ayrı hazırlama, pişirme yeri olan kapsamlı bir el emeği mutfağı, el ürünleri marketi, mobilya ve beyaz eşya hariç diğer eşyalar için, dışarıdan gelen eşyaların kabulü, tamiri, temizliği, ütü, ambalajlama ve etiketlenme alanlarını içeren  ikinci el eşya işleme, satış ve dağıtım alanıyla) açık ve kapalı oturma alanı, mutfak, depo, wv, engelli wc mekanlarını içeren, park alanına da hizmet verebilecek Kafeterya, dinleme alanı, park alanı ve açık otoparkıyla 6250 metre kare olarak planlandı. Öncelikle az katlı, avlu yapı tipolojisi, oluşan iç sokaklarla sürprizli mekanlar yaratan, avlularında etkinlik ve doğayla ilişkilenme şansı sunan bir yapılaşmadır. Her ne kadar iki ana avlu dışarı açılabiliyorsa da, çocuk mekanlarının ve kadın sığınma evinin korunaklı bir avlusunun olması kullanıcı psikolojisini olumlu yönde etkileyecektir. Kadın çocuk kullanıcıları açık teraslarla, avlulara oradan da açık alanlara ulaştıran mekanlar, yapının genel karakterini oluşturmaktadır. Açık alanlarda ki açılabilir, kapanabilir örtüler iklim değişikliklerine göre yağmur sularını toplama, güneş enerjisini tutma gibi fonksiyonellikleriyle hobi bahçelerinin sulanması ve bahçenin aydınlatılabilmesi gibi işlevlere yardımcı olmak amacıyla düşünüldü.

 

Uğur PİRPOR  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek