33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 11 Şubat 2016, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 739 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Turabi Kayan sordu; “14 yılda nereleri özelleştirdiniz?

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na AK Parti hükümetinin görev yaptığı 14 yıllık süre içinde Trakya genelinde ve Türkiye genelinde nereleri özelleştirdiğini, bu özelleştirmeden ne kadar gelir geldiğini ve bu gelirlerin nerelere harcandığını sordu.
  Milletvekili Turabi Kayan sordu;  “14 yılda nereleri özelleştirdiniz?

Kırklareli Milletvekili Kayan, yazılı olarak verdiği soru önergesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Vekil Kayan’ın soru önergesi şöyle; “Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Prof.Dr. Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.  Devlete ait taşınır veya taşınmaz malların teklif alma ya da ihale yoluyla satışını yapma durumuna “ÖZELLEŞTİRME” denir. Özelleştirme, yalnız kamu iktisadi girişimlerinin özel sektöre satışı değildir. Özelleştirme iktisadi, mali, sosyal ve siyasi sebeplerle milli ekonomi içerisinde kamu kesimi iktisadi faaliyetlerinin sınırlandırılması veya tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik uygulamaların bütünüdür. Başka bir deyişle; özelleştirme, ekonomide piyasa güçlerinin hakim olmasını sağlayacak ve devletin ekonomideki etkinliğini azaltacak iktisat politikalarını ihtiva etmektedir. Bu bağlamda;14 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarı yönetiminde toplam kaç “kamu iktisadi girişiminin” özelleştirmesi yapılmıştır ? Son 14 yıl içerisinde özelleştirilen “kamu iktisadi girişimlerinin” isimleri nelerdir ? Son 14 yıl içerisinde yapılan özelleştirmelerden toplam kaç “LİRA” gelir elde edilmiştir ?Son 14 yıl içerisinde özelleştirmelerden elde edilen gelir nerelerde kullanılmıştır ? Trakya Bölgemizde son 14 yıl içerisinde hangi “kamu iktisadi girişimleri” özelleştirilmiştir ? Trakya Bölgemizde son 14 yıl içerisinde yapılan özelleştirmelerden elde edilen gelirin ne kadarı Trakya Bölgemize yatırım için kullanılmıştır ?”

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek